Hyppää pääsisältöön

Heikki Hursti sai Puoli seitsemän vieraiden tekemän himmelin – Hurstit tekevät avustustyötä jo neljännessä sukupolvessa

Puoli seitsemän toimittaja Antti Karhumäki lahjoittaa himmelin Heikki Hurstille.
Puoli seitsemän toimittaja Antti Karhumäki lahjoittaa himmelin Heikki Hurstille. Puoli seitsemän,Heikki Hursti,himmelit

Puoli seitsemän -ohjelman vieraiden tekemä himmeli ojennettiin katsojien valitsemalle kohteelle, vähävaraisten joulujuhlaa järjestävälle Heikki Hurstille. Hursteilla heikompien auttaminen kulkee vahvasti suvussa.

Heikki Hurstin isoisä Arvo Hursti aloitti työn vuonna 1916 avustamalla helsinkiläisiä katupoikia.

Vuonna 1967 työtä jatkoi poika Veikko Hursti, joka toimi erityisesti alkoholistien parissa. Kun Veikko Hursti kuoli vuonna 2005, viestikapulan otti hänen poikansa Heikki Hursti.

Tarina saa jatkoa Heikin tyttärestä Sini Hurstista, joka on ollut mukana avustustoiminnassa viisi vuotta.

– Joku on kysynyt, että miten yksi suku on tämmösiä. Mä olen vastannut, että meillä on varmaan joku vikageeni, joka vaikuttaa auttamisen haluun. Toki taustalla on se, että me ollaan itsekin koettu köyhyyttä, arvelee Heikki Hursti.

Meillä on varmaan joku vikageeni, joka vaikuttaa auttamisen haluun.

Hurstin näkyvin tempaus vuosittain on jouluaattona järjestettävä vähävaraisten joulujuhla. Tänä vuonna lämpimälle jouluaterialle Helsingin Messukeskukseen odotetaan 1500-1600 ruokailijaa.

Juhlassa esiintyy tangolaulaja Eino Grön ja myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on luvannut pistäytyä paikalla.

– Se tekee juhlalle tosi tosi hyvää.

Ja tänä vuonna juhlaa koristaa myös Puoli seitsemän vieraiden tekemä himmeli. Himmelin tekoon ovat osallistuneet mm. kirjailija Anna-Leena Härkönen, muusikko Lauri Ylönen ja aaton juhlassa esiintyvä Eino Grön.

Juttua on korjattu 23.12. klo 10:38: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, presidentin vaimo Jenni Haukio ei osallistu aaton juhlaan.

Katso juttu himmelin luovutuksesta ja Heikki Hurstin haastattelu Areenasta:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.