Hyppää pääsisältöön

Heikki Hursti sai Puoli seitsemän vieraiden tekemän himmelin – Hurstit tekevät avustustyötä jo neljännessä sukupolvessa

Puoli seitsemän toimittaja Antti Karhumäki lahjoittaa himmelin Heikki Hurstille.
Puoli seitsemän toimittaja Antti Karhumäki lahjoittaa himmelin Heikki Hurstille. Puoli seitsemän,Heikki Hursti,himmelit

Puoli seitsemän -ohjelman vieraiden tekemä himmeli ojennettiin katsojien valitsemalle kohteelle, vähävaraisten joulujuhlaa järjestävälle Heikki Hurstille. Hursteilla heikompien auttaminen kulkee vahvasti suvussa.

Heikki Hurstin isoisä Arvo Hursti aloitti työn vuonna 1916 avustamalla helsinkiläisiä katupoikia.

Vuonna 1967 työtä jatkoi poika Veikko Hursti, joka toimi erityisesti alkoholistien parissa. Kun Veikko Hursti kuoli vuonna 2005, viestikapulan otti hänen poikansa Heikki Hursti.

Tarina saa jatkoa Heikin tyttärestä Sini Hurstista, joka on ollut mukana avustustoiminnassa viisi vuotta.

– Joku on kysynyt, että miten yksi suku on tämmösiä. Mä olen vastannut, että meillä on varmaan joku vikageeni, joka vaikuttaa auttamisen haluun. Toki taustalla on se, että me ollaan itsekin koettu köyhyyttä, arvelee Heikki Hursti.

Meillä on varmaan joku vikageeni, joka vaikuttaa auttamisen haluun.

Hurstin näkyvin tempaus vuosittain on jouluaattona järjestettävä vähävaraisten joulujuhla. Tänä vuonna lämpimälle jouluaterialle Helsingin Messukeskukseen odotetaan 1500-1600 ruokailijaa.

Juhlassa esiintyy tangolaulaja Eino Grön ja myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on luvannut pistäytyä paikalla.

– Se tekee juhlalle tosi tosi hyvää.

Ja tänä vuonna juhlaa koristaa myös Puoli seitsemän vieraiden tekemä himmeli. Himmelin tekoon ovat osallistuneet mm. kirjailija Anna-Leena Härkönen, muusikko Lauri Ylönen ja aaton juhlassa esiintyvä Eino Grön.

Juttua on korjattu 23.12. klo 10:38: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, presidentin vaimo Jenni Haukio ei osallistu aaton juhlaan.

Katso juttu himmelin luovutuksesta ja Heikki Hurstin haastattelu Areenasta:

  • Eläinlääkäri hoitaa myös ihmisiä – millaista tukea olet saanut, kun lemmikki on sairastanut?

    Lemmikin sairaus tai kuolema on omistajalle kova paikka.

    Lemmikin sairastuminen on omistajalle kova paikka. Eläinlääkärin vastaanotolla tukea tarvitseekin usein itse potilaan lisäksi myös omistaja. Puoli seitsemän etsii nyt tarinoita niistä kerroista, jolloin eläinlääkärin antama tuki on ollut poikkeuksellisen korvaamatonta. Tukiko eläinlääkäri sinua kun lemmikki sairasti tai oliko hän tukenasi kun teit päätöksen lemmikin elämän päättymisestä?

  • Ella Kanninen: Minusta olisi voinut tulla hieroja tai keinosiementäjä

    Ella Kanninen kertoi Puoli7:ssä nuoruutensa ammattiunelmista

    Juontaja-toimittaja Ella Kanninen hieroi Puoli seitsemän -ohjelman Piilevä kyky -osiossa Mikko Kekäläistä ja osoitti, että hänestä olisi ollut ainesta ammattihierojaksi. Hierojan uran lisäksi nainen haaveili muun muassa diplomaatin, eläinlääkärin ja keinosiementäjän urasta. Ellan ollessa teini-ikäinen hänen äitinsä toimi pienen perinteisen kylpylän toimitusjohtajana.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua