Hyppää pääsisältöön

Jättivisassa sata kysymystä Suomesta – oletko sinä todellinen Suomi-tietäjä?

Tietovisan pääkuva, tekstissä lukee Suomi 100 kysymystä.
Tietovisan pääkuva, tekstissä lukee Suomi 100 kysymystä. Kuva: Annukka Palmén-Väisänen, Yle Suomi,tietokilpailut

Tässä Suomi-testissä kysymykset eivät lopu kesken. Mukana on historiaa ja nykyaikaa, tiukkoja faktoja ja leikkimielisiä kompakysymyksiä. Testaile yksin tai järjestä joukkuekilpailu. Kuka on Suomi-trivian mestari?

Visa etenee aihealue kerrallaan. Luonto, suomen kieli, ruoka, urheilu, talous... Saat tietää oman tuloksesi, kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin. Näet pistetuloksesi kymmenen pisteen tarkkuudella.

Visa on alunperin tehty Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhliin. Faktatiedot ja osa kysymyksistä on päivitetty sen jälkeen vuosittain.

Tästä se lähtee!

Kommentit

Ihminen ja yhteiskunta

  • Islamin vieraana

    6-osainen sarja islamista.

    6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

  • Buddhan jalanjäljillä

    Buddhalaisuus

    Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.