Hyppää pääsisältöön

Meidän maamme – neljä tuntia Suomen luontoa ilmasta käsin

Ilmakuva Suomesta talvella.
Olavinlinna Savolinnassa. Ilmakuva Suomesta talvella. Kuva: Shine Finland Oy meidän maamme,ilmakuvat

TV1 tiistaina 26.12.2017 klo 12.00 - 16.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Huikeassa neljä tuntia kestävässä ohjelmassa kuljetaan ilmateitse läpi Suomen vaihtuvine vuodenaikoineen. Mukana ovat Lapin sykähdyttävät maisemat, saariston kauneus ja kaupunkien syke.

Välillä laajoja maisemia katsotaan kauempaa, kunnes taas sukelletaan lähemmäs yksityiskohtiin.

Ohjelma perustuu Meidän maamme -sarjaan, joka esittelee koko Suomen ja sen upean luonnon ilmasta käsin. Sarja on kunnioitus suomalaiselle maisemalle, upealle ja monimuotoiselle luonnolle, mutta myös rakennetulle ympäristölle.

Maamme – sinfonia Suomelle

TV1 tiistaina 26.12.2017 klo 16.00 - 16.50
Katsottavissa Yle Areenassa

Maamme – sinfonia Suomelle on säveltäjä Uljas Pulkkiksen ja Radion sinfoniaorkesterin versio Meidän maamme -sarjasta, jossa Suomea kuvattiin ilmasta käsin. Uljas Pulkkis on säveltänyt musiikin tähän erikoisjaksoon.

Tuotanto: Shine Finland Oy, Suomi, 2017. Ohjelma on esitetty edellisen kerran Yle Teemalla marraskuussa 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.