Hyppää pääsisältöön

Downshiftaajat 2: lottovoitto on vasta alkua!

Downshiftaajat-sarjan toinen tuotantokausi.
Marja-Liisa (Anna-Leena Härkönen), Anna (Alina Tomnikov), Tamara (Lotta Kaihua), Juha (Eero Ritala), Tommi (Jussi Vatanen), Olivia (Wanda Dubiel), Aaro (Mikko Leppilampi), Viljami-vauva (Jasper Ruotsalainen), Pia (Niina Lehtinen), Satu (Iina Kuustonen). Downshiftaajat-sarjan toinen tuotantokausi. Kuva: Yle/Yellow Film & Tv Downshiftaajat

Mainio draamakomedia Downshiftaajat jatkuu nyt myös Ylen kanavilla. Areenassa julkaistaan tapaninpäivänä sekä sarjan toinen että aiempi tuotantokausi, jotka molemmat ovat katsottavana puolen vuoden ajan. Kummatkin kaudet nähdään myös Kakkosella, ensimmäinen viiden jakson maratoneina 30. ja 31.12. ja toinen keskiviikkoisin 3.1. alkaen klo 21.

Kattokaas pojat kun pitää olla rakkautta ja kipinää!

Paitsi että juuri nuo molemmat tuntuvat olevan Tommilta (Jussi Vatanen) kadoksissa, kun Downshiftaajien toinen kausi käynnistyy, vaikka ehti jo vaikuttaa siltä, että hankaluudet kirkastuvat miltei villeimpienkin unelmien toteutumiseen. Mitä ihmettä on tapahtunut? Ja missä on Satu (Iina Kuustonen)?

No, sitä ei tiedä edes paras kaveri, näkökulmasta riippuen valloittava tai parantumaton lähiöjermu Juha (Eero Ritala), joten Tommin pitää hieman avata elämänsä käänteitä. Takaumien kautta selviää, missä mennään, ennen kuin ihan uusi pyöritys pääse vauhtiin. Puitteiden osalta downshiftaus on kenties vaihtunut upshiftaukseen, mutta muuten taitaa olla luvassa taas "yks v...n iso hässäkkä".

Downshiftaajat-sarjan toinen tuotantokausi, Pia (Niina Lahtinen) ja Jaakko (Heikki Paasonen).
Parhaiten juontotöistään tunnettu Heikki Paasonen kokeilee kannuksiaan näyttelijänä Downshiftaajien toisella kaudella. Kuvassa myös Niina Lahtinen. Downshiftaajat-sarjan toinen tuotantokausi, Pia (Niina Lahtinen) ja Jaakko (Heikki Paasonen). Kuva: Yle/Yellow Film & Tv Downshiftaajat
Täydellisessä maailmassa sä menisit tietenkin tästä nyt suoraan jonnekin rehabiin ja me maksettas se ja odotettas vuosi et sä pääset jaloille ja toivut ja löydät ittes ja kirjotat kirjan siitä matkasta pimeydestä valoon ja meet Maarit Tastulan kans puhumaan siitä ja kosketat koko Suomen kansaa…mut hei, täähän ei oo täydellinen tää maailma.

Tutuista hahmoista mukana ovat tietysti myös Aaro (Mikko Leppilampi) ja Pia (Niina Lahtinen), joiden vauva-arki muistuttaa enemmän taistelukenttää. Aaron ja Sadun ärhäkkä äiti Marja-Liisa (Anna-Leena Härkönen) tuntuisi kipuilevan mummiutensa kanssa, ja Raimo (Pirkka-Pekka Petelius) nyt vaan on Raimo.

Uusiin tuttavuuksiin kuuluvat mm. Tommin veli Jaakko (Heikki Paasonen), hiillostamisen ekspertti Olivia (Wanda Dubiel) ja nuori taiteilija Anna (Alina Tomnikov). Ohjauksesta vastaavat Teppo Airaksinen ja Taavi Vartia, käsikirjoituksesta puolestaan Leo Viirret, Atte Järvinen, John Lundsten ja Melli Maikkula.

Kärkikaartin nimillä siis mennään, eikä siinä mielessä ole yllätys, kuinka raikkaasti ja rullaavasti Downshiftaajat toimii. Se ehkä onkin, että sarja on myös maukkaasti, aidosti yllättävä. Alkujaan Ylellä kehitelty draamakomedia muuttui sittemmin Elisa Viihteen alkuperäissarjaksi ja saavutti palvelussa ennätyssuosion. Debyyttikausi keräsi myös Areenassa ja Kakkosella kelpo luvut, keskimäärin puolisen miljoonaa katsojaa per jakso.

Lue myös:

Kommentit

Yle TV2