Hyppää pääsisältöön

Joululomaisia ajatteita

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Jos on täysikuu, niin tuntuu, että eletään jotenkin - pienessä mitassa - parempaa aikaa kuin muulloin. Vähän niin kuin sunnuntai on hienompi päivä kuin esimerkiksi tiistai. (Sen takia kait on käsite sunnuntailapsi, mutta ei tiistailapsea ole. )

Jos olisi enemmän lunta ja pakkasta, voisi valtio muovata, porata ja jäädyttää ihmisille hangensisäisiä putkistoja, joissa voisi kävellä, pyöräillä, luistella, hiihtää ja laskea mäkeä ja kulkea töihin ilman että joutuisi olemaan lumi- tai räntäsateessa, tuulessa tahi pakkasessa. Talvi rattoistuisi tavattomasti siitä! Ja tulisi valtiollekin kerrankin hyvä mieli, että autettiin niitä hyyhmiintyneitä parkoja.

Jos olisi niin iso suppilo, ettei sitä pystyisi millään nostamaan, niin sitä ei pystyisi millään nostamaan! Vaan se vaan jäisi sellaiseksi eris-kummajaiseksi.

Vanhan kyläkaupan peltisiä suppiloita; vanhoja mutta uusia!
Suppilo-iloa Vanhan kyläkaupan peltisiä suppiloita; vanhoja mutta uusia! Kuva: (c)M.A.E. Kajo MMXVII Suppilo,pelti,taloustarvikkeet,Kyläkauppa

Jos kerran lääketiede on edennyt hirmu paljon, niin miksi ei vieläkään tiedetä, kun kirveltää, että mikä on se kirveltäjä. Ja poistettaisiin se. Niin eipä enää kirveltäisi!

Jos kävisi ilmi, että Jumala onkin pieni, niin pieni, jommoisesta naiset sanoo alaspäin katsoen, korkealla äänellä, huulet töröllään “Voi kun suloinen!” tai “Kuka se on niin söpö, kuka kuka kuka!!” , niin vähenisikö kunnioitus? Etenkin naisilla! Vai justiinko naisilla ei vähenisikään kunnioitus?

Jos miettii, niin on monia outoja asioita. Esmes on kotikaupungissani apteekki, jonka nimi on Vanha apteekki. Miten saa joku päähänsä antaa apteekilleen nimeksi Vanha? 
Kun eihän sitä voi tietää, Vanhaa apteekkia perustaessaan, että tuleeko kaupunkiin toista, uutta apteekkia ikänään. Ja jos ei tule, niin silloinhan se perustettu Vanha apteekki on kaupungin uusin apteekki maailman loppuun saakka. Kantaen virheellistä nimeä!

Jos olisi viisas, asentaisi asuntoon kulmikkaan, tarkkaan ottaen nimenomaan kolmikulmaisen pilarin, ja sen pilarin kulmiin olisi helppoa kyhnyttää selkäänsä. Selkä tuntuu olevan aina kiitollinen kyhnytyksestä. Ja pilari olisi kolmikulminen sen takia , että nelikulmainen pilari veisi enemmän tilaa ihan turhaan, ja kulmikastakaksikulmaista pilaria en ainakaan minä osaa kuvitella, saati sitten yksikulmaista sellaista. Loppuu mieli kesken, tai tulee pilariin väkisin pyöreä osa, jota ei haluttu.

Jos sanoisi sieraimiaan nenä-sieraimiksi, niin äkkiä joku irvailisi, että onko sulla kropassasi sieraimia paljonkin jossain muualla kuin nenässä. Mutta kun joku puhuu polvilumpiosta, sille ei irvailla siitä, vaikka ihmisellä ei tietääkseni ole polvilumpion lisäksi muita lumpioita, kuten ei ole hänellä aivolumpiota tai maha- . Sellainen järjestelmällisettömyys ei olisi tullut kuuloonkaan, jos ukkini Heikki (s. 1876) olisi johtanut asioita!

Jos olisi utelias ja röyhkeä, voisi ottaa kynän ja lehtiön, ja mennä kadulle kyselemään ohikulkijoilta vaikka mitä, kun ne luulisivat että se olisi joku gallup tai muu “virallinen” kysely. Mutta olisikin vain utelias ja röyhkeä hän.

Jos ei ole muita iloja, ja omistaa vaa’an jonka merkki on Soehnle, niin voi iloita siitä, kun sanoo sen vaa’an nimen silleen kuin se kirjoitetaan, soehnle. (Täytyy oppia turvautumaan pieniin iloihin, jos mieli pärjätä!)

Jos laitettaisiin eläimet kansanäänestyksellä kauneussjärjestykseen, niin minkähän järjestysnumeron saisi mantis-rapu ja minkä Greta oto?

Jos ajattelee terveyden kannalta, niin elämä ei voi olla pelkkää hupia ja rilluttelua. Tarvitaan myös taukoja.

Miettii, hyvää joulua toivotellen, nimim. Yksi monten puolesta

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat