Hyppää pääsisältöön

DJ Orionille uusi ohjelma YleX:n perjantai-iltaan – Uuden tanssimusiikin lista esittelee viikon isoimmat tanssiraidat

Ohjelmassa isoimpia tanssiraitoja, joiden pitäisi soida klubeilla ympäri Suomen myöhemmin samana iltana.

DJ Orionilla on vuonna 2018 YleX:n perjantai-illassa kaksi omaa ohjelmaa. // Kuva: YleX / Juuli Aschan

YleX:n perjantai-illassa alkaa 5. tammikuuta uusi Uuden tanssimusiikin lista -niminen ohjelma, jota juontaa YleX:n perjantai-iltojen kultakurkku ja klubijyrä DJ Orion. Uuden tanssimusiikin iltaa kuullaan välittömästi toisen uutuusohjelman, YleX Throwbackin jälkeen kello 19–20.

Uuden tanssimusiikin lista -ohjelmassa DJ Orion esittelee 15 sen viikon parasta ja kovinta tanssiraitaa. Luvassa ei siis ole DJ Orionille tyypillistä klubitykitystä, vaan hieman popimpaa tanssimusiikkia – juuri sitä, jonka tahdissa tuhannet suomalaiset tanssivat klubeilla ja kotibileissä joka viikonloppu.

- Nyt ollaan ensimmäistä kertaa tosi pitkään aikaan sellaisessa tilanteessa, että konemusiikki voi hyvin sekä musalistoilla että klubiympäristössä. YleX:n perjantai-illassa klubimusa on huomioitu tosi hyvin, mutta tätä ennen ei ole ollut mitään, mikä huomioisi vähän popimman elektronisen tanssimusiikin, DJ Orion kertoo.

"Tämä ohjelma on juuri sitä varten, jos haluaa saada ennen ravitsemusliikkeisiin siirtymistä selville, mitä yökerhossa saattaisi illan aikana soida."― DJ Orion

15 kovimman tanssiraidan lisäksi ohjelmassa kuullaan joka viikko biisisuositus yhdeltä pitkän linjan suomalais-DJ:ltä. Biisisuositusten kautta pääsee kartalle siitä, millainen musiikki kiinnostaa sillä hetkellä esimerkiksi Oulussa tai Tampereella.

- Tämä ohjelma on juuri sitä varten, jos haluaa saada ennen yöhön siirtymistä selville, mitä klubeilla saattaisi illan aikana soida. Ohjelman avulla voi myös halutessaan haastaa illan DJ:tä ja sanoa, että hei, tänään tuli radiosta tällainen biisi, joka pitäisi saada soimaan, DJ Orion sanoo.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että ohjelma sopii kuunneltavaksi vain silloin, jos on lähdössä viettämään iltaa yön sykkeeseen? Ei, ei tietenkään. Uuden tanssimusiikin lista on oikea ohjelma myös silloin, jos viettää muuten rauhallista koti-iltaa tai järkkää etkot, joista ei välttämättä edes jatketa eteenpäin.

- Onnistuneista etkoista kertoo se, että niiden jälkeen ei edes lähdetä minnekään. Silloin etkot ovat tehneet tehtävänsä, DJ Orion sanoo.

Uuden tanssimusiikin lista vaihtuu DJ Orionin konemusiikkiohjelmaksi kello 20. Juontajan tavoite on se, ettei kuulija edes huomaa, että ohjelmat vaihtuvat. Tätä edesauttaa vuosien DJ- ja setinrakentamiskokemus.

- Tarkoitukseni on rakentaa iso kolmituntinen perjantai-iltojen tanssimusiikkikokemus.

Esimakua Uuden tanssimusiikin listasta voi tulla kuulemaan ja näkemään Helsingin Kansalaistorille uudenvuodenaattona, jolloin DJ Orion soittaa ohjelman tyyliin sopivia kappaleita kello 00–01 Helsingin uudenvuoden show’ssa. Show’n juontavat YleX:n Poikelus ja Hätönen -ohjelman juontajat Jenspa ja Alma. Uudenvuoden show esitetään myös Yle Areenassa ja TV1-kanavalla kello 23–01.

Uuden tanssimusiikin lista 5. tammikuuta alkaen perjantaisin kello 19–20.
DJ Orion perinteisesti joka perjantai kello 20–22.

Lue lisää YleX:n uudistuksista täältä.

Lue myös:

YleX:n perjantai-ilta uudistuu – tubetähti Soikku aloittaa juontajana

Katri Norrlin on YleX:n Uuden musiikin viikon uusi juontaja: "Kaikki, mitä olen tehnyt, on valmistanut minua tähän"

YleX uudistuu vuonna 2018: Roberto Rodriguez musiikkiohjelmien tuottajaksi – luvassa uusia musiikin erikoisohjelmia