Hyppää pääsisältöön

Kohdataan-hack la 13.1.2018 – su 14.01.2018

Kohdataan-hack 13.-14.1.2018
Kohdataan-hack 13.-14.1.2018 Kuva: Kuva: Kehitysvammaliitto sosiaalinen media,hackathon,saavutettavuus

Kohdataan-hack
Yle, Huoltamo, Uutiskatu 5, Helsinki
la 13.1.2018 klo 09.00 – su 14.01.2018 klo 18.00

Tapahtumassa ideoidaan uutta saavutettavaa somepalvelua – Seuraa tapahtumaa suoratoiston kautta hackathonin sivulla.

Kohdataan-hackathon kokoaa eri alojen osaajia yhteisen haasteen ääreen innovoimaan tulevaisuuden saavutettavaa somepalvelua, jossa on helppo kohdata ihmisiä ja löytää uusia ystäviä.

Tapahtumassa on mahdollisuus myös verkostoitua ja tavata maan johtavia saavutettavuus-, peli-, palvelumuotoilu- ja ohjelmistoalojen sekä mielen hyvinvoinnin asiantuntijoita.

Tapahtuman järjestää Somettamalla uutta kohtaamista -hanke, jossa kehitetään uudenlaista, kaikkia käyttäjiä palvelevaa saavutettavaa mobiilia somepalvelua.

Yle on tapahtuman kumppani ja tarjoaa tapahtumalle tilat.

Tapahtumaan mahtuu 50 osallistujaa, jotka valitaan ilmoittautumisten perusteella. Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 3.1.2018.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
www.kohdataan.fi/hack

Asiantuntijat ja osaajat kohtaavat

Kohdataan-hackathoniin ovat tervetulleita kaikki saavutettavasta somesta kiinnostuneet alasta riippumatta. Niin opiskelijat kuin ammattilaiset ovat tervetulleita.

Tapahtumassa on alustamassa asiantuntijoita pelillisyydestä, saavutettavuudesta, sosiaalisesta vuorovaikutuksesta ja tulevaisuudesta. Paikalla on myös kattava joukko mentoreita sparraamassa ja ohjaamassa osallistujia mm. palvelumuotoilusta, saavutettavuudesta ja erityisryhmien tarpeista, sekä yleisesti hackathoniin osallistumisesta, ideoiden työstämisestä ja pitchauksesta.

Tapahtuma on erinomainen tilaisuus verkostoitua sekä saada näkyvyyttä alan osaajien joukossa.

Miksi nykyiset somepalvelut eivät riitä?

Nykyiset somepalvelut ovat monelle haastavia. Niitä voi olla eri syistä vaikea käyttää, ne voivat olla teknisesti tai sisällöllisesti hankalia. Palvelut eivät välttämättä vastaa tarpeita. Monissa palveluissa viestitään olemassa olevien ystävien kanssa, mutta entä jos niitä ei ole, miten löytää uusia ystäviä? Tai palveluiden kautta etsitään seurustelukumppania, mutta entä jos kaipaa juttu- tai harrastuskaveria?
Unohdetaan helppokäyttöiset Facebookit ja nerokkaat Tinderit, etsitään tuoreita ideoita ja tapoja tutustua uusiin ihmisiin somessa!

Myös somepalvelujen kyky taata turvallisuus askarruttaa. Mihin tietoni menevät, ja mihin niitä käytetään? Miten suunnitella palvelu, jossa ei kiusata?

Tehdään yhdessä hyvää

Tapahtuman järjestää Somettamalla uutta kohtaamista -hanke, jossa kehitetään uudenlaista, kaikkia käyttäjiä palvelevaa saavutettavaa mobiilia somepalvelua.

Palvelun teknisen toteutuksen kumppanuudesta järjestetään avoin kilpailutus alkuvuodesta 2018. Kohdataan-hackissa etsitään innovatiivisia ideoita ja konsepteja, joilla kehitystyö yhdessä käyttäjien ja teknisen toteuttajan kanssa saadaan liikkeelle.
Avoimuus ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on hankkeelle tärkeää. Sekä hankkeessa toteutettava sovellus että tapahtumassa ideoitavat konseptit tullaan toteuttamaan avoimella lähdekoodilla.

Hanketta rahoittaa STEA, ja sen toteutuksesta vastaavat Kehitysvammaliitto ja Suomen Mielenterveysseura.

Lisätietoja:
Tanja Räsänen
Projektipäällikkö, Somettamalla uutta kohtaamista
Kehitysvammaliitto
tanja.rasanen@kvl.fI
0400 675 674

Tuija Aalto
Sosiaalisen median päällikkö, Yle
tuija.aalto@yle.fi
040 722 0709

Muutoksia sivulla 12.1. klo 8:40: lisätty suoratoiston linkki