Hyppää pääsisältöön

YleX:n perjantai-ilta uudistuu – tubetähti Soikku aloittaa juontajana

Soikku juontaa uutta YleX Throwback -ohjelmaa yhdessä YleX Illasta tutun Kareisen Janin kanssa. Perjantai-iltaan tulee toinenkin uusi ohjelma, jota juontaa DJ Orion.

Soikku juontaa uutta YleX Throwback -ohjelmaa yhdessä Jani Kareisen kanssa. // Kuva: YleX / Juuli Aschan

YouTube-tähti Soikku eli Sonja Hämäläinen aloittaa YleX:n juontajana perjantaina 5. tammikuuta. Soikku juontaa yhdessä YleX Illasta ja Uuden musiikin viikosta tutun Kareisen Janin kanssa uutta YleX Throwback -ohjelmaa, joka nimensä mukaisesti matkaa menneisyyteen – aina 2000-luvun alkuun saakka. Ohjelmassa kuullaan Soikun ja Janin johdolla parhaat retrobiisit perjantai-illan etkoiluun.

Tämä on supersiistiä. Olen opiskellut radiotyötä ja on kiva päästä tekemään sitä oikeasti. On kiehtovaa haastaa itseään, Soikku sanoo.

Soikku on yksi YouTuben seuratuimmista suomalaista. Hänen kanavallaan on lähes 200 000 tilaajaa. Monen vuoden tubetuskokemuksesta on Soikun mukaan hyötyä myös radiossa – onhan hän tottunut puhumaan paljon työkseen.

- Mutta kyllä tämä jännittää. Mulla on YouTubessa niin nuori katsojakunta, että he eivät varmaan kuuntele radiota niin paljon kuin oma sukupolveni, 26-vuotias Soikku kertoo.

Soikulla on vankka ja lämmin suhde 2000-luvun alun hittimusiikkiin, sillä se on juuri sitä musaa, jonka parissa Soikku varttui. Noilta vuosilta mieleen ovat jääneet erityisesti Eminemin ja monien suomiräppäreiden tuotanto.

- Olin ihan vasta Pikku G:n keikalla. Hän oli 2000-luvun alussa mulle iso juttu.

Soikun juontajapari Jani Kareinen kertoo, että throwback-henkiset biisit ovat toimineet mainiosti hänen juontamissaan YleX Illan lähetyksissä. Niinpä oman ohjelman omistaminen näille kappaleille on Janin mielestä loistavaa – eikä vähiten siksi, että hän juontaa ohjelmaa juuri Soikun kanssa.

- Ollaan tavattu ja treenattu Soikun kanssa vasta pari kertaa, mutta hän on todella kova ammattilainen, Jani sanoo ja jatkaa:

- On todella siistiä, musiikkimakumme ovat erilaiset, koska tässä ohjelmassa voimme soittaa biisejä eri genreistä. YleX Throwbackissä esittelemme sellaisia kappaleita, joita et edes muista: että tulee sellaisia fiiliksiä, että ai niin, tämäkin biisi on olemassa. Lisäksi toteutamme jonkin verran kuulijoiden toiveita, Jani sanoo.

YleX Throwback perjantaisin kello 17–19.

Uuden tanssimusiikin lista starttaa

YleX:n perjantai-illan muutokset eivät jää tähän. YleX Throwback tulee olemaan tiukkaakin tiukempi etkoiluohjelma, mutta jos se ei riitä, niin ei hätää! YleX Throwbackin jälkeen starttaa DJ Orionin uusi ohjelma, Uuden tanssimusiikin lista. Tunnin mittaisessa ohjelmassa käydään läpi 15 sen hetken parasta tanssibiisiä, jotka soivat – tai ainakin joiden pitäisi soida – suomalaisissa yökerhoissa myöhemmin samana iltana.

- Ohjelman avulla voi myös halutessaan haastaa yökerhon DJ:tä ja sanoa, että hei, tänään tuli radiosta tällainen biisi, joka pitäisi saada soimaan, DJ Orion sanoo.

Valittömästi ohjelman jälkeen ei kuitenkaan vielä kannata siirtää illanviettoa minnekään, sillä Uuden tanssimusiikin listan jälkeen kello 20 starttaa DJ Orionin tuttu klubimusiikkiin keskittyvä ohjelma, joka pauhaa aina kello 22 saakka. Lue lisää Uuden tanssimusiikin listasta täältä.

YleX:n perjantai-illan muutosten tiimoilita myös YleX:n lauantai muuttuu. Kareisen Janin siirtyessä Uuden musiikin viikko -ohjelmasta uuteen YleX Throwback -ohjelmaan, Uuden musiikin viikkoa alkaa juontaa YleX:n monimediatoimittaja Katri Norrlin.

- En malta odottaa, että pääsen aloittamaan, Norrlin sanoo.

Uuden musiikin viikko on lauantaisin kello 11–13 tuleva ohjelma, joka kokoaa viikon ajalta musiikkimaailman tärkeimmät uuden biisit ja tapahtumat timanttiseksi kaksituntiseksi.

- Kiinnostavimpien must-know-musajuttujen esitteleminen on parasta, mitä intohimoinen musarakastaja voi päästä tekemään, Norrlin kertoo.

Lue lisää Uuden musiikin viikosta täältä.

YleX:n perjantai-ilta 5.1 alkaen:

17–19 YleX Throwback, juontajina Soikku ja Kareisen jani
19–20 Uuden tanssimusiikin lista, juontajana DJ Orion
20–22 DJ Orion

Lue myös:

DJ Orionille uusi ohjelma YleX:n perjantai-iltaan – Uuden tanssimusiikin lista esittelee viikon parhaat yökerhohitit

Katri Norrlin on YleX:n Uuden musiikin viikon uusi juontaja: "Kaikki, mitä olen tehnyt, on valmistanut minua tähän"

YleX uudistuu vuonna 2018: Roberto Rodriguez musiikkiohjelmien tuottajaksi – luvassa uusia musiikin erikoisohjelmia