Hyppää pääsisältöön

Luonto sisälläni – tarinoita luonnon merkityksestä

Jaakko Ruuskan dokumenttielokuva kertoo ihmisen intohimoisesta ja ristiriitaisesta suhteesta luontoon.
Dokumentin ohjaaja Jaakko Ruuska meloo kohti Savonlinnaa. Jaakko Ruuskan dokumenttielokuva kertoo ihmisen intohimoisesta ja ristiriitaisesta suhteesta luontoon. Yle TV1

TV1 sunnuntaina 31.12.2017 klo 10.00 - 11.00
Yle Areenassa 30 päivää

Luonto sisälläni on dokumenttielokuva ihmisen intohimoisesta ja ristiriitaisesta suhteesta luontoon.

Matka intohimon juurille johtaa Suomen takamaille, jossa vastaan tulee oman tien kulkijoita, ihmisiä jotka ovat omistaneet elämänsä luonnolle. Heitä ohjaa halu palata takaisin luontoon, olla osa luontoa, tai kokemus kumppanuudesta luonnon olentojen kanssa.

Tarinoita luonnon merkityksestä

Luontoa täytyy varjella ihmiseltä itseltään. On halu päästä sinne, missä ihmistä ei ole. Päästäkseen kosketuksiin villin luonnon kanssa, turvaudutaan tekniikoihin jotka eristävät ruumiin luonnosta.

Elokuvan päähenkilöt johdattavat oman luontokokemuksensa äärelle. Heidän kertomuksensa ovat tämän päivän tarinoita luonnon merkityksistä.

Jalkaisin synnyinkaupunkiin

Ohjaaja Jaakko Ruuska kulkee linnuntietä jalkaisin nykyisestä kotikaupungistaan synnyinkaupunkiinsa. Matkaan, joka autolla tai junalla kestäisi kolmesta neljään tuntia, kuluu nyt 27 päivää. Näistä aineksista syntyy aikalaiskuvaus ihmisten ja luonnon värikkäästä mutta ristiriitaisesta suhteesta.

Tuotanto: Hallava Filmi Oy, 2016.

Lisää ohjelmasta

Kommentit