Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Grey Violet – Silmätikku

Venäläinen ihmisoikeusaktivisti Grey Violet joutui jättämään kotimaansa ja pakenemaan Suomeen.
Grey Violet on moskovalainen matemaatikko, aktivisti ja taiteilija. Venäläinen ihmisoikeusaktivisti Grey Violet joutui jättämään kotimaansa ja pakenemaan Suomeen. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: grey violet - silmätikku

TV1 maanantaina 1.1.2018 klo 21.00 - 21.55, uusinta sunnuntaina 7.1. klo 13.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Grey Violet on moskovalainen matemaatikko, toisinajattelija ja radikaali taiteilija-aktivisti. Osallistuttuaan Venäjällä katuprotestitapahtumiin hänestä tulee paikallisen poliisin ja ääriryhmien silmätikku.

Grey Violet kutsutaan matematiikan konferenssiin Helsinkiin ja hän päättää sillä matkalla anoa turvapaikkaa Suomesta.

Hänen äitinsä on kuitenkin yhä huolissaan lapsestaan, joka ei Suomessakaan tunnu oikein löytävän paikkaansa.

Reetta Aallon ohjaama dokumenttielokuva (12) seuraa Grey Violetin elämää ja haasteita turvapaikanhakijana Suomessa.

Tuotanto: Napafilms Oy, Suomi, 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.