Hyppää pääsisältöön

Kysy tekoälyltä Ylestä! Kokeilujakso tuo ohjelmavinkit ja chattibotin Ylen Facebookin Messenger-palveluun

Smarttelefon där inloggning till Facebook visas på skärmen. I bakgrunden en datorskärm där man ser texten Facebook.
Smarttelefon där inloggning till Facebook visas på skärmen. I bakgrunden en datorskärm där man ser texten Facebook. Kuva: Mostphotos Facebook,sosiaalinen media,älypuhelimet

Yle kokeilee Facebookin Messengerissä ohjelmavinkkausta ja asiakaspalvelua tekoälyn avulla. Kokeilussa testataan tekoälyn suomen kielen ymmärrystä yleisempien kysymysten osalta.

Kokeilun aikana selvitetään haluavatko Ylen Facebook-tilin seuraajat saada tietoa uusista ohjelmista ja sisällöistä Facebookin Messenger-viestipalvelun kautta. Seuraajille tarjotaan mahdollisuus tilata Yle-tilin kautta sisältövinkkejä Messengerin välityksellä.

Kokeilun onnistumista mitataan sillä, kuinka moni tilin seuraajista tilaa ilmoitukset ja jatkaa tilausta, kuinka moni katselee sisältövinkkejä ja montako kertaa linkkejä avataan.

Kokeilun aikana seuraajat voivat lisäksi kysyä ja saada vastauksia Yleen ja sen palveluihin liittyvissä asioissa Messenger Botilta, joka on tekoälyyn perustuva chattibotti. Kokeilussa selvitetään kuinka moni esittää kysymyksen, kuinka moneen kysymykseen tekoäly onnistuu vastaamaan ja millaisia kysymyksiä esitetään.

Ylen Messenger Bottia voi testata osoitteessa m.me/yleisradio. Kokeilu jatkuu 31.3.2018 saakka.

“Saamme kokeilusta eväitä kehittää asiakaspalvelun automaatiota eri kanavissa. Lisäksi on kiinnostavaa nähdä kumpi palvelumuoto herättää ihmisissä enemmän mielenkiintoa, ohjelmavinkkien tilaaminen vai chattibotilta kysyminen”, kertoo Ylen sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto.

Ylen kumppanina kokeilussa toimii Ultimate.ai. Kokeilu on osa Yle Beta -kehitystoimintaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.