Hyppää pääsisältöön

Prisma: Kissojen salainen elämä – Tiesitkö tämän lemmikistäsi?

Kissat ovat suosittuja lemmikkejä, mutta mitä oikeastaan tiedämme niiden elämästä.
Kissanpennut tutkivat ympäristöään tarkasti. Kissat ovat suosittuja lemmikkejä, mutta mitä oikeastaan tiedämme niiden elämästä. Kuva: Oxford Scientific Films 2014 Yle TV1,Prisma: Kissojen salainen elämä

TV1 keskiviikkona 3.1.2018 klo 19.00 - 19.45, uusinta lauantaina 6.1. klo 9.05 ja tiistaina 9.1. klo 23.30
Yle Areenassa 7 päivää

Kissatko etäisiä ja mahdottomia kouluttaa? Ei todellakaan. Kissoilla on ballerinan tasapaino, huippuherkät aistit ja verrattomat sosiaaliset taidot.

Kissat ovat maailman suosituimpia lemmikkieläimiä, mutta mitä oikeastaan tiedämme niiden elämästä?

Kissan evoluutio näyttää jatkuvan, ja se sopeutuu ympäristöönsä uusin ja yllättävin keinoin. Tutkimus paljastaa uutta tietoa kissan käyttäytymisestä, aisteista ja hämmästyttävistä kyvyistä. Ne ovat hengissä selviytymisen mestareita – ja joskus ne pelastavat ihmishenkiä.

Brittidokumentissa pääsemme seuraamaan läheltä yhden kissan elämää pennusta aikuiseksi. Apuna käytetään huippumodernia kuvaustekniikkaa.

The Secret Life Of Cats. Tuotanto: Oxford Scientific Films/BBC, Britannia, 2014.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.