Hyppää pääsisältöön

Docstop: Piikki sydämessä – Äidin vaikea päätös

Tarina kahdesta äidistä, jotka ovat luopuneet lapsistaan.
Tarina kahdesta äidistä, jotka ovat luopuneet lapsistaan. Yle TV1,Docstop: Piikki sydämessä

Yle Areenassa 10.1.2018, TV1 tiistaina 16.1.2018 klo 20.00 - 20.30, uusinta keskiviikkona 17.1. klo 00.20, torstaina 18.1. klo 5.55 ja maanantaina 22.1. klo 12.05

Piikki sydämessä -dokumentissa tavataan kaksi naista, jotka tekivät vaikean päätöksen. He päättivät antaa lapsensa pois.

Lapselle parempi elämä

Mia luopui pojastaan kun tämä oli kaksi vuotta vanha. Hänen mielestään poika ansaitsi paremman elämän kuin mitä Mialla oli tarjottavana kovien huumeiden käyttäjänä.

"Poika oli tuonut leluja minulle viikonloppuna, kun minä oksensin vieroitusoireiden takia. Äiti, leikitään", kertoo Mia.

Päätös luopua lapsesta ei ollut helppo. Sanotaan, että aika parantaa haavat, tässä tapauksessa asia ei ole niin. Äitinä oleminen ei lakkaa, vaikka lapsi lähtee pois.

"Poika on nyt koululainen. Joka aamu muistutan itseäni, että olen tehnyt oikean ratkaisun pojan suhteen. Silti en tiedä selviänkö minä siitä ikinä kokonaan", Mia toteaa.

Äitiys tekee kipeää

Jenni vaipui syvään masennukseen tyttärensä syntymän jälkeen. Hän nukkui sekä päivät että yöt.

"Lapsen isän kanssa päätettiin, että tytön on parempi muuttaa pois. Minä masennuin niin pahasti ja lapsen isä käytti huumeita", kertoo Jenni ääni murtuen.

Äitiys sattuu ja tekee kipeää.

Ohjaus: Charlotte Lindroos. Tuottaja: Ari Lehikoinen, Yle 2017.

Keskustele