Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Mitä jos satu olisi lunta – Sadutus antaa lapselle puheenvuoron

Dokumentti sukeltaa sadutushetkien avulla suomalaisten ja libanonilaisten lasten ajatuksiin.
Lapsen tarina avaa hänen sisäistä maailmaansa. Dokumentti sukeltaa sadutushetkien avulla suomalaisten ja libanonilaisten lasten ajatuksiin. Yle TV1,Tosi tarina: Mitä jos satu olisi lunta?

TV1 perjantaina 5.1.2018 klo 18.30 - 19.00, uusinta lauantaina 6.1. klo 15.10
Katsottavissa Yle Areenassa

Olipa toisen ajatus millainen tahansa, tärkeintä on, että hän tulee kuulluksi, häntä arvostetaan ja hänet hyväksytään.

Kimmo Leedin dokumentti kertoo suomalaisista ja libanonilaisista lapsista, jotka kertovat ja piirtävät omista ajatuksistaan.

Dokumentissa vieraillaan Shatilan pakolaisleirillä Beirutissa ja päiväkodissa Helsingissä. Sadutushetkessä aikuiset kuuntelevat lasten tarinoita.

Usein aikuisilla on taipumus opettaa lasta, mutta sadutuksessa aikuisen tärkein tehtävä on kuunnella lasta ja oppia hänen sisäisestä maailmastaan.

Suomalaisten kehittämä menetelmä

Sadutushetki on suomalaisten kehittämä menetelmä, jota voidaan käyttää iästä ja kulttuurista riippumatta. Eniten sitä on käytetty lasten kanssa, mutta myös nuorten, aikuisten sekä vanhusten kanssa.

Sadutus antaa läheisyyden ja turvallisuuden tunteen. Menetelmää voidaan hyödyntää esimerkiksi kriisin keskellä. Kuunnella, mitä toinen haluaa kertoa. Sadutuksen ajatuksena on kutsua puhumaan ja kohtaamaan.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kimmo Leed. Tuotanto: Mouka Filmi Oy, 2011. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2012.

Kommentit