Hyppää pääsisältöön

Alkuvuosi tuo uutta Ylen uutistarjontaan radiossa

Mixerbord
Mixerbord Kuva: Yle/Amanda Bieber

Alkanut vuosi tuo mukanaan muutoksia ja uutta sisältöä Ylen suomenkielisten radiokanavien uutistarjontaan.

Uutissisältöjen uudistukset astuvat voimaan 8.1.2018 lähtien.

Yle Radio Suomen ja Yle Radio 1:n uutistarjonta pysyy edelleen vahvana. Yle Radio Suomessa uutisia kuullaan edelleen tasatunnein ympäri vuorokauden ja vuoden.

Muutokset uutistarjonnassa tarkoittavat sitä, että iltapäivän lähetykset klo 16 ja 17 ovat jatkossa kymmenen minuutin mittaisia. Suosittu viikonlopun klo 10 lähetys puolestaan pitenee viiteen minuuttiin. Nykyiset kolmen minuutin tasatuntiuutiset lyhenevät kahteen minuuttiin. Radio Suomen ja Yle Radio 1:n aamun ja keskipäivän pitkät uutislähetykset pysyvät nykyisissä kestoissaan.

Yle Puheen aamuohjelmaan tehdään ensimmäistä kertaa kanavalle tuotettua omaa uutistarjontaa. Yle hakee tällä uusia uutisyleisöjä kanavalle. Yle Puhe uudistuu heti Korean olympiakisojen jälkeen.

Kevään 2018 aikana Yle radiokanavien ohjelmistoissa tapahtuu uutis- ja ajankohtaislähetysten lisäksi myös muita muutoksia. Taustalla on tarve vahvistaa yleisön arvostamia palveluita, mm. uutis- ja ajankohtaisohjelmistoja sekä julkisen palvelun Ylen tehtävä palvella kaikkia suomalaisia myös alati muuttuvassa mediaympäristössä. Muutoksista ja uusista ohjelmista kerrotaan tarkemmin kevään kuluessa.