Hyppää pääsisältöön

Kulttuuria uudella otteella!

Kuvssa Kulttuuriykkönen -radio-ohjelman toimittajat vas-oik.: JP Pulkkinen, Pietari Kylmälä, Pekka Toikka, Jakke Holvas, Pia-Maria Lehtola ja Pauliina Grym.
Kulttuuriykkösen tekijät vas.- oik.: JP Pulkkinen, Pietari Kylmälä, Pekka Toikka, Jakke Holvas, Pia-Maria Lehtola ja Pauliina Grym. Kuvssa Kulttuuriykkönen -radio-ohjelman toimittajat vas-oik.: JP Pulkkinen, Pietari Kylmälä, Pekka Toikka, Jakke Holvas, Pia-Maria Lehtola ja Pauliina Grym. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu kulttuuri,kirjallisuus,kuvataide,musiikki,radio-ohjelmat

Maanantaista 8.1.2018 alkaen otetaan syvä ja rento ote kulttuuriin, kun Yle Radio 1:ssä alkaa uusi ajankohtaisohjelma Kulttuuriykkönen. Suorana arki-iltapäivisin lähetettävä ohjelma syventyy kulttuurin eri alueiden ajankohtaisiin aiheisiin ja ilmiöihin. Esimerkiksi tiistaisin paneudutaan kuvataiteisiin, keskiviikkoisin musiikkiin ja torstaisin kirjallisuuteen.

"Ohjelman kehittämisen kärkenä on ollut Kultakuumeen tekijöiden halu syventää ja laajentaa keskustelua kulttuurin eri genrejen välillä. Käsittelemme kulttuuria laajasti ja rennolla otteella, mutta myös syvältä, huumoria unohtamatta. Kulttuuri on kiinnostavaa, innostavaa ja jopa hauskaa", sanoo Kulttuuriykkösen vastaava tuottaja Kari Aalto.

Kulttuuriykkösen kehittäminen käynnistyi keväällä 2017. Ensiaskeleet otettiin syyskuussa, kun klassisen musiikin ohjelma Kantapöytä yhdistyi viidesti viikossa lähetettyyn kulttuurin ajankohtaisohjelma Kultakuumeeseen. Nyt sekä Kultakuume ja Kantapöytä sulautuvat uuteen ohjelmaan. Kantapöydästä tulee mukaan klassinen musiikki, lisäksi käsittelyssä ovat populaarimusiikin eri genret.

Ohjelmaa toimittavat Pauliina Grym, Jakke Holvas, Pia-Maria Lehtola, Pietari Kylmälä ja JP Pulkkinen. Tuottaja on Pekka Toikka.

Kulttuuriykkönen lähetetään suorana Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa maanantaista perjantaihin 8.1.2018 alkaen klo 15.02 -15.55, samalla tutulla lähetyspaikalla kuin Kultakuume aiemmin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua