Haluatko löytää lappilaisen keittiön, joka arvostaa raaka-aineen alkuperää, valmistaa sen taidolla ja laittaa koko komeuden tarjolle niin, että siitä on pakko kertoa koko maailmalle?
Parhaat ja aidot Lappi-ravintolat löytää varmimmin hiihtokeskusten tai Lapin kaupunkien sydämestä.
Jos ruokalistalla ylpeillään paikallisella riekolla tai Inarin taimenella, siialla ja tuoreilla ahvenilla, hilloilla ja leipäjuustoilla, voi olla jo melko varma että luvassa on hyvää ruokaa.
Mutta jos tämä kaikki maksaa 9,90 €, kyseessä on varmaankin halpa jäljitelmä. Eli punalihainen onkin norjanlohta, käristys uusiseelantilaista hirveä, siika kasvatettua...
ÄLÄ mene tähän halpaan.
Poro, tuoreet kalat, marjat ja muut luonnon antimet. Ainekset, joista koko maailma tällä hetkellä puhuu.
Poro
Poron liha on lappilaisen keittiön kulmakiviä: poronkäristys, ulkofile, sisäfile, paisti... Mitä vaan valitsee, se on parhaimmillaan aivan taivaallista. Maista rohkeasti myös poron "halvempia" osia: maksaa, kieltä, kylkeä.
Yksinkertaisuus on valttia. Poro on parasta suolalla maustettuna.
Kalat
Lapin puhtaissa ja kirkkaissa vesissä kasvaneet luonnonkalat ovat suomalaisen ruokapöydän hienoimpia antimia: Inarin taimen, tunturirautu, siika, järviahven, vasta pyydetty harjus, hauki - mitä hienompaa voisi lautaselleen toivoa?
Näitä raaka-aineita ei sovi pilata eksoottisilla mausteilla - tuoreus riittää mausteeksi, vähän suolaa kyytiin.
Muut luonnon antimet
Lapin metsät ja suot tarjoavat lukemattoman määrän huipputuotteita. Niin paljon, ettei niitä kaikkia vielä edes tiedetä.
Hilla, mustikka, puolukka, mesimarja, karpalo... Siinä jo loistava viisikko kenelle tahansa kulinaristille.
Herkkutatti, korvasieni, matsutake... Löytyykö maailmasta parempaa?
Puhumattakaan lappilaisesta riistasta. Juustoista. Oluista. Leivistä ja leivonnaisista...
Puhdas pohjoinen hellii ruokapöytää!
Lisää ohjelmasta


