Hyppää pääsisältöön

Ylen radioiden soundipäälliköksi on nimitetty Petri Alanko

Petri Alanko
Petri Alanko Kuva: Ville Juurikkala

Ylen suomenkielisten radiokanavien äänimaisemasta vastaavaksi soundipäälliköksi on nimitetty säveltäjä, muusikko ja tuottaja Petri Alanko. Alanko aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta 2018.

Soundipäällikkö vastaa Ylen suomenkielisten radiokanavien äänimaisemasta ja niiden toteutuksesta yhtiössä linjattujen kanavabrändien mukaisesti. Hän vastaa sounditiimistä ja on osa Ylen radion johtotiimiä.

Petri Alanko on tunnettu Remedy Entertainmentin pelisäveltäjänä ja on tehnyt musiikin maailmalla tunnettuihin Alan Wake- ja Quantum Break -peleihin. Hän on myös vastannut Slush-tapahtuman äänimaailmasta. Petri Alanko on toiminut Neon 2:n tuottajana ja säveltäjänä sekä kosketinsoittajana. Hän on esiintynyt ja toiminut tuottajana taiteilijanimellä Lowland, tunnetuimpana tapahtumana Helsingin juhlaviikoilla järjestetty kaksoiskonsertti Classical Trancelations.

“Soundipäällikkönä Petri Alanko kuljettaa Ylen radion soundit 2020-luvulle. Hänellä on hallussaan sekä taiteellinen näkemys että tekninen osaaminen. Alangon monipuolinen kokemus musiikkialalta varmistaa, että hän pystyy luomaan vision kanaviemme äänimaailmoista ja toteuttamaan sen käytännössä tiiminsä kanssa”, sanoo Ylen radiopäällikkö Marja Keskitalo.

Ylen suomenkielisten radiokanavien ohjelmistoja uudistetaan ja Yle Areenan audiotarjontaa kehitetään vuoden 2018 aikana.