Hyppää pääsisältöön

Strömsö – hyväntuulinen suosikkiohjelma myös Ykkösellä

Elin Skagersten-Ström ja Jonas Sundström seisovat Strömsö-talon kuistilla.
Strömsön juontavat Elin Skagersten-Ström ja Jonas Sundström. Elin Skagersten-Ström ja Jonas Sundström seisovat Strömsö-talon kuistilla. Strömsö,Elin Skagersten-Ström

TV1 lauantaisin 6.1. - 26.5.2018 klo 18.15 - 18.45, Yle Fem sunnuntaisin klo 17.25
Katsottavissa Yle Areenassa

Hyväntuulinen suosikkiohjelma Strömsö tulee Ykkösen lauantai-iltoihin. Vaasassa, kauniissa huvilassa kokataan, leivotaan, askarellaan, nikkaroidaan ja hoidetaan puutarhaa.

Kevätkaudella on luvassa 13 uutta jaksoa, joita juontavat tuttu Elin Skagersten-Ström ja uutena tulokkaana Jonas Sundström.

Keväällä teemaviikkoja

Strömsö on vakiinnuttanut 15 vuoden aikana paikkansa suomalaisten sydämissä. Luvassa on kerran viikossa erilaisiin teemoihin liittyviä vinkkejä, ideoita, ohjeita sekä hyvää mieltä.

Strömsössä alkaa helmikuun 24. päivänä neljän jakson puutarhateema, 24.3. suunnataan katse pääsiäiseen ja 31.3. jatketaan jälleen neljän jakson ajan puutarhan kunnostamista.

Ohjelman nettisivulla on tarjolla ruokaohjeet ja artikkelit myös suomenkielellä. Sivuilta löytyy muun muassa Strömsön Suomi 100 -neulemallisto sekä koristeellisen puutarhapenkin ja katsojien suursuosikin graavilohikakun ohjeet.

Suomalaisia vieraita

Strömsön uusi juontaja Jonas Sundström tapaa tulevissa jaksoissa muun muassa supliikin oululaisen parturin ja perinnerakentajan Kurikasta. Sundströmillä on mielessä myös koko kansan tuntemia vierasehdotuksia.

"Haluaisin kutsua ohjelmaan Toni Wirtasen Apulannasta. Olisi kiva tavata arkipäivän ihminen, joka ehkä piiloutuu artistikuoren sisään. Surumielinen, filosofinen suomalainen punk-ikoni leipoisi kanelipullia ja puhuisi mukavia. Krisse Salminen Siskonpeti-ohjelmasta olisi kiva tavata. Krisse rakastaa nukkekoteja, joten eiköhän Strömsö voisi auttaa."

Kuusi ihmistä jotka hymyilevät sinisissä vaatteissa.
Strömsön tiimi Owe Salmela (ylhäällä vas.), Camilla Forsén-Ström, Jim Björni, Paul Svensson (alhaalla vas.), Elin Skagersten-Ström ja Jonas Sundström. Kuusi ihmistä jotka hymyilevät sinisissä vaatteissa. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,Paul Svensson,Elin Skagersten-Ström,Jim Björni,Camilla Forsén-Ström,Owe Salmela

Strömsössä puutöitä neuvoo Jim Björni, yrteistä ja hyvinvoinnista tietää Alexandra De Paoli, askartelu ja käsityö on Lee Esselströmin alaa sekä askartelu ja taide puolestaan Camilla Forsén-Strömin heiniä. Ruokaa ja juomaa hoitaa Ella Grüssner Cromwell-Morgan, puutarhaa Owe Salmela ja kokkina häärii Paul Svensson.

"Ei menny niinku Strömsössä"

Jonas myöntää nauraen, että legenda sydämellisistä ja iloisista strömsöläisistä on totta. "Ruudussa strömsöläisillä on aina hauskaa ja kivaa, mutta myös kulissien takana – vaikka hieman epäilin tätä."

Suomen kieleen on vakiintunut sanonta "ei menny niinku Strömsössä", jota käytetään kuvailtaessa pilalle menneitä askareita. Jonas tunnustaa, että ei ole askartelun MacGyver, mutta ensimmäinen jakso saatiin onnistuneesti kuvattua.

Pientä hämmennystä Jonas siellä sai kuitenkin aikaan.

"Sydämessäni on tekoläppä sydänvian takia. Äänimiehet saivat miettimistä, kun mikrofoni tallensi myös sykkeeni. Ensin he luulivat sitä kelloksi, joka tikitti liian nopeasti. Näköjään kuvaustilanteessa sykkeeni on korkeampi kuin 60."

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.