Hyppää pääsisältöön

Epäilyksen polttopiste: Tennison

Brittidraamasarja kuvaa Jane Tennisonin uran alkuvaiheita.
Len Bradfield (Sam Reid, vas.), Jane Tennison (Stefanie Martini) ja Spencer Gibbs (Blake Harrison). Brittidraamasarja kuvaa Jane Tennisonin uran alkuvaiheita. Yle TV1,Epäilyksen polttopiste: Tennison

TV1 lauantaisin 20.1. - 24.2.2018 klo 19.40 - 20.30
Yle Areenassa 30 päivää

Muistatko näyttelijä Helen Mirrenin esittämän legendaarisen dekkarihahmon, ylikomisario Jane Tennisonin?

Uusi brittisarja Epäilyksen polttopiste: Tennison (12) kertoo kirjailija Lynda la Planten luoman etsivähahmon alkuvaiheista. Ajasta, jolloin 22-vuotias ehdonalaisvalvoja ottaa ensiaskeleitaan rikospoliisissa.

Kuusiosaisessa draamasarjassa nuorta Janea näyttelee Stefanie Martini.

Vastustusta töissä ja kotona

Jokaisen fiktiivisenkin henkilön takana on oma tarinansa, joka lisää hahmon syvyyttä ja kiinnostavuutta. Draamasarja kertoo, miten alkoi Jane Tennisonin matka teräväksi ja määrätietoiseksi rikostutkijaksi.

Eletään vuotta 1973. Jane on nuorempi konstaapeli, joka kohtaa runsaasti vastustusta miesvaltaisella alalla. Eikä vain työssä, vaan kotonakin.

Perheen mielestä on luonnotonta, että nainen hakeutuu poliisin ammattiin. Jane Tennison tietää kuitenkin alusta asti mitä hän haluaa – ja miksi.

Naiselle mahdollisuus

Onnekas Jane tapaa sattumalta ennakkoluulottoman komisarion, joka antaa naiselle mahdollisuuden näyttää kyntensä. Sen hän tekeekin, monen mieskollegan suureksi harmiksi. Vaativa työ jättää jäljen nuoreen poliisiin, ja jotain jää kytemään.

Pääosissa nähdään myös muun muassa Sam Reid ja Blake Harrison.

Prime Suspect: Tennison. Ohjaus: David Caffrey. Käsikirjoitus Linda la Planten romaaniin pohjautuen: Glen Laker. Tuotanto: Noho Film & Television, ITV Productions ja Masterpiece, Britannia, 2017

Epäilyksen polttopiste – Helen Mirren klassikkosarjan upeana etsivänä

Klassikkosarja Epäilyksen polttopiste on brittiläinen rikosdraama.
Klassikkosarja Epäilyksen polttopiste on brittiläinen rikosdraama. Yle TV1,Epäilyksen polttopiste,Helen Mirren

Klassikkosarja Epäilyksen polttopiste on brittiläinen rikosdraamasarja.

Sitä tehtiin 1990-luvulla ja 2000-luvun alkuvuosina. Pääosassa nähtiin moninkertaisesti palkittu näyttelijä Helen Mirren, joka esitti määrätietoista rikosylikomisario Jane Tennisonia.

Ykkösellä sarjaa on esitetty alun perin vuosina 1993 - 1997 ja 2005 - 2007. Sarjaa on uusittu 2000-luvulla.

Keskustele