Hyppää pääsisältöön

Historia: Nainen Mussolinin takana – Kuka oli vaikutusvaltainen Margherita Sarfatti?

Margherita Sarfatti oli 20 vuoden ajan Benito Mussolinin rakastajatar, puheenkirjoittaja ja elämänkerturi.
Margherita Sarfatti. Margherita Sarfatti oli 20 vuoden ajan Benito Mussolinin rakastajatar, puheenkirjoittaja ja elämänkerturi. Kuva: Fototeca/Leemage Yle TV1,Margherita Sarfatti,Historia: Nainen Mussolinin takana

TV1 sunnuntaina 25.11.2018 klo 7.00 - 7.55
Katsottavissa Areenassa

Margherita Sarfatti oli 20 vuoden ajan Benito Mussolinin rakastajatar, puheenkirjoittaja ja elämänkerturi. Hän oli myös feministi, merkittävä taiteentukija ja juutalainen.

Sarfattin isä oli menestyvä talousjuristi, joka halusi tyttärelleen maineikkaimmatt kotiopettajat. Tyttärestä tuli sittemmin sosialisti. Hän salonkiinsa, ensin Milanossa ja sittemmin Roomassa, kokoontui kuuluisia säveltäjiä, kirjailijoita ja taiteilijoita Italiasta ja ulkomaita myöten.

Ranskalainen dokumentti selvittää, millaista elämää tämä 1880 Venetsiassa syntynyt, vaikutusvaltainen nainen vietti.

Margherita S. La femme qui inventa Mussolini. Margherita's , The Woman Who Invented Mussolini. Ohjaus: Pierre-Henry Salfati. Tuotanto: ARTE, Ranska, 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran tammikuussa 2018.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.