Hyppää pääsisältöön

Lauantain toivotuihin liittyviä kuuntelijan tekstiviestejä

Radio maalaistalon ulkoseinällä
Radio maalaistalon ulkoseinällä Kuva: Yle Lauantain toivotut levyt,nostalgia,lauantai,radio,radio-ohjelmat

Lauantain toivotut levyt -ohjelmaan liittyvä muisto vuodelta 2015.

Eilen tuli puheeksi ystäväni kanssa lauantain toivottujen juhlavuodesta. Hän kertoi yllätyksekseni, että on taltioinut viime vuosilta joitain lähettämiäni tekstiviestejä. Nämä liittyvät "kissavalsseihin", koska olemme kissaihmisiä.

Tavakseni tuli lauantain toivottuja kuunnellessani odottaa valssia, jonka voisin "vetää" kissani Kostin kanssa (joka on punainen abessinialainen, mammanpoika ja ruoka-addikti) Tässä muutamia poimintoja useilta vuosilta. (Mieleeni on jäänyt varsinkin Shostakovitsin valssi huimine pyörteineen, joka puuttuu nyt tästä valikoimasta sekä Edit Piaffin Padam, jossa intouduttiin aivan uskomattomaan menoon, niin kehno tanssija kuin olenkin...)

"Tämän illan valssi oli Gaden Eron kyyneleet Eero Väreen laulamana. Oli tunnelmallinen meno meillä."

"Muistojen valssi meni nappiin alusta loppuun! Mandoliinit toivat herkistävän elementin valssiimme. Kosti innostui puskemaan ja oli vapautunut."

"Nyt saatiin vaisun päivän jälkeen fiilistä. Elämää juoksuhaudoissa valssattiin tuntehikkaasti Kostin poski poskeain vastaan. Tosin lopussa katseensa eksyi ruokakupille :)"

"Nopea, hyvä tempo meidän valssille. Mentiin lennokkaasti, kunnes Kostin joululahjahiiri vinkaisi tossun alla!"

"Metsän huminat ja unten valkeat laivat.... että mentiin hienosti Päijänne-valssi."

"Oli sitte hyvä valssi meille, kivat tempot! Lopussa kyllä Kosti alkoi jyrsiä mun rystysiä, kuten Lepaan Anna (lepaalaisten haamu, joka nälissään söi kättään). Vili Vesterisellä taito hyppysissään, vaan en muista valssin nimeä."

"Ajai, kun mentiin hienosti Kodin kynttilät. Kosti keskittyi kehräten ja loppuun asti tyylikkäästi. Nyt on meillä opettamasi uusi ote: Kostin tassu mun avoimella kämmenellä, antoi viimeisen silauksen hienostuneeseen toteutukseen."

"Meillä meni upeesti Kostin kanssa täydellä fiiliksellä Hazamir-kuoron Luotan auringon nousuun. Ai että oli mahtavaa."

"Red sails in the sunset kappaleen soidessa Kosti alkoi kevyesti murista ja pälyili ympärilleen. Se oli Allenin orkisterin soittama, oudot kimakat puhaltimet. Valssia vuotellaan!"

"Laran teema tohtori Zivagosta sopi hyvin valssiksemme. Upea orkesteri taustalla."

Meillä meni kaksi valssia hienosti. Henry Theelin Syysvalssi (lopussa hieman keskittymisen puutetta), mutta Myrskyluodon Maijan ihana valssi meni täydellisesti. Siinä välissä olikin pieni viljapossulihatarjoiluEmoji"

Ei hajuakaan mistä kappaleesta tekstarin lähetin: "Hengästyin vallan, hienosti väräji ja keinutti, mutta loppukliimaksi uupui tästä intermezzosta.Emoji.Hanuristit olivat ajan tasalla kuten Kostikin."

"Mahtava Hatsaturianin valssi Naamiaisista siivitti meidät huimaan menoon. Jälkipalalna Otsin hidas valssi Puutarhan portilla."

"Juhlavasti alkoi valssi: Meni peilin eteen etehiseen valssaamaan Kevään ääniä, mutta huomasin Kostin hajamielisen ilmeen. Tunnelma lässähti.Emoji

Ja lopuksi laudatur!

"Meille tuli Kostin kanssa valssista laudatur! Niin hienosti mentiin alusta loppuun! Veikko Ahvenaisen vanha valssi."

Kissani on jo 11-vuotias, ja valssaamiset vähentyneet. Siskoni ja hänen "äijänsä" kanssa meillä on muuta "KISSOO":

Nimittäin laudatur-kisa :)

Kilpailemme kappaleiden ja esittäjien tunnistamisessa .Tekstarit suihkivat. Välilä saadaan kimpassa kokonaisuus nivottua, ja joskus yksittäin vedämme laudaatturit kasaan! Illan kohokohta on aina odottaa mitä esitetään. 40-luvulla syntyneinä meillä on mukava historia musiikista, sekä klassisesta että muusta musiikista. Lapsuudesta muistan Händelin Largon ja myöhemmältä ajalta Luostarin puutarhan ja Olavi Virran Taivaan milloin nään sinisen...ja paljon, paljon muuta!

Mitä olisikaan lauantait ilman toivottuja! Kiitos ikivihreästä ohjelmasta!

T. Yle ykkösen vakiokuuntelija Kaija Räty Hämeenlinnasta

 • Millaista kiltteyttä olet kohdannut?

  Mikä edistää tai estää kiltteyttä?

  Mitä kiltteys on sinun mielestäsi? Millaista kiltteyttä olet kohdannut? Miten se on vaikuttanut sinuun? Millaisia kiltteyden tekoja olet itse tehnyt ja miten niihin on suhtauduttu? Mikä edistää tai estää kiltteyttä? Arvostetaanko kiltteyttä vai nähdäänkö se sinun mielestäsi kielteisenä ominaisuutena? Miksi? Onko kasvatuksessasi korostettu kiltteyttä?

 • Millaisia kokemuksia sinulla on kärsimyksestä?

  Miten kärsimys on vaikuttanut sinuun?

  Miten kärsimys on vaikuttanut sinuun? Millaisia tunteita kärsimys on herättänyt sinussa? Kohtaatko kärsimyksen herättämät tunteet vai pyritkö välttelemään niitä? Miten olet selviytynyt kärsimyksestä? Oletko oppinut jotain niistä? Mitä? Millä tavoin kokemukseesi kärsimyksestä on suhtauduttu? Millaista tukea olet saanut tai toivot muilta? Kärsimys on osa elämää.

 • Musiikkitoiveista totta! Mitä haluaisit kuulla ja jakaa muiden kanssa?

  Toiveista totta Yle Radio 1:ssä lauantaisin klo 11.

  Millainen musiikki antaa sinulle voimaa, valoa tai lohtua? Yle Radio 1 kerää suomalaisten mielimusiikkia soitettavaksi. Toiveista totta -ohjelma vastaa ihmisten haluun jakaa poikkeusolojen herättämiä tunteita ja kokemuksia. Ohjelma koostuu musiikista, jota suomalaiset juuri nyt haluaisivat kuulla. Lisäksi ohjelmaan pyydetään tarinoita tai muistoja toiveiden takaa.

 • Keskustele tässä perintöasioista

  Suomalainen perintö: Yhä enemmän yhä harvemmille

  Asuntomarkkinoiden kahtiajakautuminen näkyy myös perinnöissä - siinä missä yksi perii arvokkaan kaupunkiasunnon, toinen saattaa saada vaivoikseen autiotalon syrjäseudulta. Miten perinnönjakoa voi suunnitella? Milloin on syytä tehdä testamentti? Vieraina emeritusprofessori Urpo Kangas ja verolakimies Tuomo Lindholm Veronmaksajat ry:stä.