Hyppää pääsisältöön

Muisto lapsuuteni ajan lauantaista 50-luvulta

Perhe kuuntelee radiota. Maalaus
Perhe kuuntelee radiota. Maalaus Kuva: Seppo Saukkonen Lauantain toivotut levyt

Lauantain toivotut levyt -ohjelmaan liittyviä muistoja vuodelta 2015.

Koulu loppui lauantaisin aiemmin kuin muina päivinä. Koulusta tullessani kotiin, siellä tuoksui juuri uunista otetut karjalan piirakat ja pullat. Radiosta tuli aina siihen aikaan merisää. Iltapäivällä jatkui vielä pyhän valmisteluaskareet, mutta ehtookellojen jälkeen rauhoituttiin.

Lauantaisaunan jälkeen kuunneltiin koko perheen kanssa lauantain toivotut levyt ohjelmaa radiosta. Siihen aikaan viikosta ei käyty kylässä, eikä vieraitakaan käynyt. Radion kuuntelua ei häirinneet TV:t, tietokoneet, tabletit eikä kännykät. Lanka-puhelimeenkaan, jonka numero oli Parikkala 192, ei kukaan tohtinut lauantaiehtoona soitella.

Siitä ihanasta lapsuudenajan muistostani ja perheen yhteisestä “lauantain toivotut tunnelmasta” 50-luvulta iloitsen niin, että halusin maalata siitä taulun.

Onnea ja hyvää jatkoa kaikille lauantain toivotut levyt ohjelman tekijöille.

Seppo Saukkonen, Parikkala