Hyppää pääsisältöön

Muisto lapsuuteni ajan lauantaista 50-luvulta

Perhe kuuntelee radiota. Maalaus
Perhe kuuntelee radiota. Maalaus Kuva: Seppo Saukkonen Lauantain toivotut levyt

Lauantain toivotut levyt -ohjelmaan liittyviä muistoja vuodelta 2015.

Koulu loppui lauantaisin aiemmin kuin muina päivinä. Koulusta tullessani kotiin, siellä tuoksui juuri uunista otetut karjalan piirakat ja pullat. Radiosta tuli aina siihen aikaan merisää. Iltapäivällä jatkui vielä pyhän valmisteluaskareet, mutta ehtookellojen jälkeen rauhoituttiin.

Lauantaisaunan jälkeen kuunneltiin koko perheen kanssa lauantain toivotut levyt ohjelmaa radiosta. Siihen aikaan viikosta ei käyty kylässä, eikä vieraitakaan käynyt. Radion kuuntelua ei häirinneet TV:t, tietokoneet, tabletit eikä kännykät. Lanka-puhelimeenkaan, jonka numero oli Parikkala 192, ei kukaan tohtinut lauantaiehtoona soitella.

Siitä ihanasta lapsuudenajan muistostani ja perheen yhteisestä “lauantain toivotut tunnelmasta” 50-luvulta iloitsen niin, että halusin maalata siitä taulun.

Onnea ja hyvää jatkoa kaikille lauantain toivotut levyt ohjelman tekijöille.

Seppo Saukkonen, Parikkala

 • Millaisia kokemuksia sinulla on kärsimyksestä?

  Miten kärsimys on vaikuttanut sinuun?

  Miten kärsimys on vaikuttanut sinuun? Millaisia tunteita kärsimys on herättänyt sinussa? Kohtaatko kärsimyksen herättämät tunteet vai pyritkö välttelemään niitä? Miten olet selviytynyt kärsimyksestä? Oletko oppinut jotain niistä? Mitä? Millä tavoin kokemukseesi kärsimyksestä on suhtauduttu? Millaista tukea olet saanut tai toivot muilta? Kärsimys on osa elämää.

 • Musiikkitoiveista totta! Mitä haluaisit kuulla ja jakaa muiden kanssa?

  Toiveista totta Yle Radio 1:ssä lauantaisin klo 11.

  Mikä musiikki antaa sinulle voimaa, valoa ja lohtua? Minkä sävelmän haluaisit kuulla ja jakaa muiden kuuntelijoiden kanssa? Yle Radio 1 kerää suomalaisten mielimusiikkia soitettavaksi. Toiveita kuullaan lauantaisin klo 11. Lähetä toiveesi alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen toiveista.totta@yle.fi. Halutessasi voit perustella toiveesi.

 • Keskustele tässä perintöasioista

  Suomalainen perintö: Yhä enemmän yhä harvemmille

  Asuntomarkkinoiden kahtiajakautuminen näkyy myös perinnöissä - siinä missä yksi perii arvokkaan kaupunkiasunnon, toinen saattaa saada vaivoikseen autiotalon syrjäseudulta. Miten perinnönjakoa voi suunnitella? Milloin on syytä tehdä testamentti? Vieraina emeritusprofessori Urpo Kangas ja verolakimies Tuomo Lindholm Veronmaksajat ry:stä.