Hyppää pääsisältöön

Neljännesvuosisata käsi kädessä Lauantain toivottuja kuunnellen

Poika kuuntelee radiota
Poika kuuntelee radiota Kuva: Leo Märkälä Lauantain toivotut levyt

Lauantain toivotut levyt -ohjelmaan liittyviä muistoja vuodelta 2015.

Lapsena musiikin kuuntelu oli syntiä. Kuuntelin salaa sydän pamppaillen ja syyllisyyttä tuntien korva radiossa kiinni Lauantain toivottuja levyjä. Tähyilin ulos ikkunasta ja kun näin isän tai äidin tulevan sisään, suljin radion ja toivoin ettei synninteko näkyisi naamastani heille. Häpesin itseäni ja luulin joutuvani helvettiin. Radion kuuntelu muuttui myöhemmin positiiviseksi, kun minusta tuli radiotoimittaja ja tv-kuvaaja.

Pariskunta kuuntelee radiota.
Pariskunta kuuntelee radiota. Kuva: Leo Märkälä ja Merja Lanki-Märkälä Lauantain toivotut levyt

Nyt olen 73-vuotias ja oman sekä puolisoni Merjan onnellisimpia hetkiä ovat jo 25 vuotta olleet lauantain toivotut levyt joita olemme kuunnelleet käsi rakkaan kädessä lepotuoleissa loikoillen. Kiitämme sydämestämme ja onnittelemme Lauantain toivottuja levyjä meille molemmille hyvin tärkeästä ohjelmasta ja toivomme kesämökkimme naapurin Reijo Taipaleen laulua - Satumaa.

Terveisin Leo Märkälä ja Merja Lanki-Märkälä

 • Millaista kiltteyttä olet kohdannut?

  Mikä edistää tai estää kiltteyttä?

  Mitä kiltteys on sinun mielestäsi? Millaista kiltteyttä olet kohdannut? Miten se on vaikuttanut sinuun? Millaisia kiltteyden tekoja olet itse tehnyt ja miten niihin on suhtauduttu? Mikä edistää tai estää kiltteyttä? Arvostetaanko kiltteyttä vai nähdäänkö se sinun mielestäsi kielteisenä ominaisuutena? Miksi? Onko kasvatuksessasi korostettu kiltteyttä?

 • Millaisia kokemuksia sinulla on kärsimyksestä?

  Miten kärsimys on vaikuttanut sinuun?

  Miten kärsimys on vaikuttanut sinuun? Millaisia tunteita kärsimys on herättänyt sinussa? Kohtaatko kärsimyksen herättämät tunteet vai pyritkö välttelemään niitä? Miten olet selviytynyt kärsimyksestä? Oletko oppinut jotain niistä? Mitä? Millä tavoin kokemukseesi kärsimyksestä on suhtauduttu? Millaista tukea olet saanut tai toivot muilta? Kärsimys on osa elämää.

 • Musiikkitoiveista totta! Mitä haluaisit kuulla ja jakaa muiden kanssa?

  Toiveista totta Yle Radio 1:ssä lauantaisin klo 11.

  Millainen musiikki antaa sinulle voimaa, valoa tai lohtua? Yle Radio 1 kerää suomalaisten mielimusiikkia soitettavaksi. Toiveista totta -ohjelma vastaa ihmisten haluun jakaa poikkeusolojen herättämiä tunteita ja kokemuksia. Ohjelma koostuu musiikista, jota suomalaiset juuri nyt haluaisivat kuulla. Lisäksi ohjelmaan pyydetään tarinoita tai muistoja toiveiden takaa.

 • Keskustele tässä perintöasioista

  Suomalainen perintö: Yhä enemmän yhä harvemmille

  Asuntomarkkinoiden kahtiajakautuminen näkyy myös perinnöissä - siinä missä yksi perii arvokkaan kaupunkiasunnon, toinen saattaa saada vaivoikseen autiotalon syrjäseudulta. Miten perinnönjakoa voi suunnitella? Milloin on syytä tehdä testamentti? Vieraina emeritusprofessori Urpo Kangas ja verolakimies Tuomo Lindholm Veronmaksajat ry:stä.