Hyppää pääsisältöön

Prisma: Totuus kaloreista – Näin syöt herkkuruokaasi viisaammin

Kalorit ovat monelle pakkomielle, mutta kannattaako niitä laskea?
Kalorit ovat monelle pakkomielle, mutta kannattaako niitä laskea? Kuva: BBC 2015 Yle TV1,Prisma: Totuus kaloreista

TV1 keskiviikkona 10.1.2018 klo 19.00 - 19.53, uusinta lauantaina 13.1. klo 14.00 ja tiistaina 16.1. klo 00.20
Yle Areenassa 14 päivää

Kalorit ovat monelle pakkomielle, mutta kannattaako niitä laskea? Miten voi syödä herkkuruokaansa terveellisemmin ja hyvillä mielin – ilman syyllisyyttä kaloreista.

Entiset käsitykset romukoppaan?

Brittilääkäri ja tutkija Chris van Tulleken haluaa kyseenalaistaa entiset käsitykset kaloreista.

Chris tutkii ravinnon sisältämiä kalorimääriä ja selvittää, miksi pakkausmerkinnät voivat olla virheellisiä. Hän testaa myös, mikä on paras tapa kuluttaa kaloreita.

Chris poimii marketista satunnaisia elintarvikkeita, jotka tutkitaan laboratoriossa. Vain yhden tuotteen ilmoittama kalorimäärä pitää paikkansa.

Kolmen perheen kalorihaaste

Kolme perhettä ottaa osaa Chrisin haasteeseen, jossa on tarkoitus selvittää tehokkain tapa polttaa kaloreita. Yllättäen kotona puuhastellut perhe oli polttanut enemmän kaloreita kuin perhe, joka rehki kuntosalilla. Mikä tämän selittää?

Chrisin tuokiot keittiöissä osoittavat, että ruoan valmistustavalla on iso vaikutus kalorimäärään. Miten lempiruokaansa voi valmistaa tutuista raaka-aineista niin, että nipistää turhat kalorit pois.

The Truth About Calories. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015.

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.