Hyppää pääsisältöön

Railway Man – tosipohjainen elokuva sodan traumatisoimasta miehestä

Tosipohjainen elokuva "Kuoleman rautatietä" sotavankina rakentaneesta brittiupseerista. Pääroolissa Colin Firth.
Colin Firth näyttelee sotavankeutensa tapahtumapaikoille palaavaa Eric Lomaxia. Tosipohjainen elokuva "Kuoleman rautatietä" sotavankina rakentaneesta brittiupseerista. Pääroolissa Colin Firth. Yle TV1,The Railway Man

TV1 tiistaina 16.1.2018 klo 22.00 - 23.55
Yle Areenassa 14 päivää

Eric Lomax (Colin Firth) on intohimoinen junaharrastaja, joka tuntee rautatiet, junat ja juna-aikataulut kuin omat taskunsa. Elämänsä rakkauden, Patrician (Nicole Kidman), Lomax kohtaa vasta viisikymppisenä – tietysti junassa.

Rakastuminen nostaa pintaan syvälle padottuja tunteita. Lomax on toisen maailmansodan veteraani. Sotavankeudessa, ”Kuoleman rautatien” rakennustyömaalla Thaimaassa koetut kauheudet alkavat nousta pintaan.

Lopulta Lomaxin on myönnettävä, että hänen on kohdattava menneisyytensä ja kiduttajansa silmästä silmään voidakseen päästä eteenpäin elämässään.

Taustalla tositarina

Japanilaiset rakensivat ”Kuoleman rautatieksi” kutsutun radan toisen maailmansodan aikana käyttäen rakennustöissä sotavankeja ja pakkotyöläisiä. Tuhannet vangitut liittoutuneiden sotilaat joutuivat pakkotyöhön rautatielle. Parikymppinen brittiupseeri Eric Lomax oli yksi heistä.

Lomaxin omaelämäkerralliseen kirjaan, The Railway Man, perustuvan elokuvan (16) on ohjannut Jonathan Teplitzky. Muissa rooleissa nähdään Jeremy Irvine ja Stellan Skarsgård.

The Railway Man. Tuotanto: Future film, Britannia, 2013.

Lisää ohjelmasta

Keskustele