Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat YleX:n vuoden 2017 soitetuimmat biisit – Robinin ja Nelli Matulan Hula hula on ykkönen

YleX:n musiikkivuosi 2017 oli täynnä kotimaisia ja ulkomaisia helmiä. Vuoden soitetuin kappale oli Robinin Hula hula -kappale, jossa fiittaa tulokaspoppari Nelli Matula.

YleX:n soitetuimmat kotimaiset artistit vuonna 2017 olivat JVG, Reino Nordin, Haloo Helsinki!, Nelli Matula ja Antti Tuisku. // Kuva: YleX/Juuli Aschan

Vuonna 2017 YleX:n taajuuksilla kuultiin sekä tuttujen supertähtien musiikkia että lupaavien ja tänä vuonna breikanneiden tulokkaiden biisejä. Kokosimme kanavan soitetuimmat biisit ja artistit yhteen.

Kotimaiset artistit ovat vahvasti esillä vuoden soitetuimpien listalla. YleX:n soitetuimmat kotimaiset artistit vuonna 2017 olivat JVG, Reino Nordin, Haloo Helsinki!, Nelli Matula ja Antti Tuisku. Soitetuin ulkomainen artisti oli puolestaan Justin Bieber johtuen pitkälti Bieberin fiiteistä muiden artistien biiseillä.

Soitetuimpien joukossa on paljon kotimaisia. // Kuva: YleX/Juuli Aschan

- Yllä oleva ulkomaalaisten uusien artistien joukko on vain pieni esimerkki soittolistan uusista artisteista. Soittolistan lisäksi YleX:llä on viikossa 31 tuntia musiikin erikoisohjelmia, kuten Uuden Musiikin Aamuvuoro, Uuden Musiikin Iltavuoro, DJ Orion, Mista S, Lyömättömät, Disko2000 ja Uuden Musiikin Viikko. Näissä ohjelmissa soi laaja kattaus musiikkia eri genreistä, kotimaisista omakustanteista isoihin kansainvälisiin hitteihin, YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kommentoi.

20:sta soitetuimmasta artistista peräti 15 oli kotimaisia. Soittolistalle mahtui vuoden aikana myös paljon aivan uusia tulokkaita, kuten kotimaiset Alora & Senii, Axel Thesleff, Bess, Cledos, Ed Caspian, Elias Kaskinen & Päivän Sankarit, EPP, Gabriel Lion, Haamu, KasperG, Laz Perkins, Lake Jons, Kuumaa, Mio, Hymner, PastoriPike, Pesso, Pykäri, Rony Rex, Ruma, Suad, Sasja, Jori Sjöroos, Mäkki, Seksikäs-Suklaa, Dosdela, Arttu Lindeman, Titta ja Vesta.

Esittelimme soittolistalla paljon myös ulkomaisia tulokkaita, kuten Alice Merton, BTS, CamelPhat, Camila, Cabello, Cardi B, French Montana, Future, J Balvin, James Hype, Julia Michaels, Khalid, Lauv Logic, Marshmello, Portugal. The Man, RAYE, Sigrid, Sofi Tukker, Stefflon Don ja Stormzy.

- Viime vuonna tuli paljon hienoja kotimaisia biisejä mistä osoituksena 15 suomalaista artistia 20:n soitetuimman joukossa. Ja hienoa että Vestan, Nelli Matulan, Ida Paul & Kalle Lindrothin ja Aleksanteri Hakaniemen kaltaiset uudet artistit ovat lyöneet jo näin isosti läpi. Lisäksi uusina artisteina meidän soittolistalla oli iso joukko joiden odotan tänä vuonna breikkaavan vielä laajemmin läpi. Näistä esimerkiksi Cledos, Bess ja Gabriel Lion sekä ulkomaisista muun muassa Khalid, Julia Michaels ja Cardi B tulevat varmasti jatkamaan nousuaan isommiksi artisteiksi. Meidän soittamassa musassa näkyy hyvin genrejen ja tyylien laajuus, missä hyvinkin erilaiset jutut pystyy elämään rinnakkain. Urbaani musa on nyt isompaa kuin koskaan ja se näkyy myös meidän soittamassa musassa. Rockia on myös soitettu kohtuullisesti, mutta ne isoimmat biisit tulivat jo paikkansa vakiinnuttaneilta bändeiltä, joten olisi hienoa nähdä tänä vuonna nuorten ja uusien artistien breikkaavan läpi isosti. YleX:llä uusi musiikki ja uudet artistit on meidän tekemisen ja intohimon ytimessä. Viime ja tänä vuonna sillä saralla tapahtuu paljon hienoja asioita jotka innostaa ja inspiroi. Toivon, että tästä vuodesta tulee vähintään yhtä hieno, Hakanen summaa musavuotta.

Tsekkaa alta, miltä näytti YleX:n musiikkivuosi 2017 ja ota haltuun Spotify-lista.

Lisäksi kannattaa kuunnella Uuden Musiikin ohjelmien vuoden 2017 Parasta nyt -soittolistaa.

Lisäys 8.1.2018: Parasta nyt -soittolistan linkki ja listaus YleX:n musaohjelmista.