Hyppää pääsisältöön

Säännöt suljetulle Facebook-ryhmälle

Facebook-ryhmä on hengeltään ymmärrystä lisäävä, yhteisöllisyyttä kasvattava ja argumentoiva. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ohjelmassa käsitellyistä aiheista ja fb-ryhmän sisällöistä. Myös yhteisistä sukupolvikokemuksista keskustellaan.

Facebook-ryhmä on suljettu ryhmä. Osoite on https://www.facebook.com/groups/yleflinkkilatastula/ Ryhmässä käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Jos joku rikkoo tätä luottamusta, hänet poistetaan ryhmästä välittömästi.

Ryhmässä käydyistä keskusteluista voi toki saada ideoita omiin blogauksiinsa, lehtijuttuihin, kunhan alkuperäisiä keskusteluja ja ihmisiä ei voi missään olosuhteissa tunnistaa.

Parhaimmillaan verkkokeskustelu avaa uusia näkökulmia, syventää aiheita ja tuo uutta ajattelua.

Säännöt

1. Viestin on syytä liittyä kommentoitavaan aiheeseen.
2. Keskustelemme asiasta, emme tv-ohjelman vieraista.
3. Rasistisia, herjaavia tai rikokseen yllyttäviä kommentteja ei sallita.
4. Kirosanoja sisältävät viestit poistetaan.
5. Ethän loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä kommenteillasi.
6. Älä harjoita vihapuhetta tai yllytä väkivaltaan.
7. Älä kopioi viestejä.
8. Lisää viesteihin maltillisesti linkkejä, jotta ehdimme tarkistaa ne.
9. Postauksia ja kuvia ei saa jakaa ulos.
10. Keskusteluryhmässä ei saa mainostaa mitään maksullisia ohjelmia tai tuotteita.

Säännöt ovat ehdottomia ja niistä huomautetaan vain kerran. Sen jälkeen henkilö poistetaan ryhmästä, mikäli käyttäytyminen ei muutu.

Muistathan, että suljetun ryhmän postaukset eivät näy ryhmän jäsenten henkilökohtaisilla seinillä. Laitathan väärinkäytöksistä tiedon linkin kera ylläpidolle ft.yllapito@yle.fi.

Mielipideasioista ja näkemyseroista voi kiistellä. Keskustelu ja sen keskeltä nousevat kriittiset kulmat auttavat meitä jokaista tarkistamaan omia näkemyksiään, mutta ketään ei saa syrjiä, kiusata, vähätellä, alentaa tai uhriuttaa.

Yhteydenpito ja keskusteluryhmässä linkittäminen

Ylläpitoon saa ottaa yhteyttä koska vain. Vastaamme mahdollisimman pian kysymyksiin. Voit laittaa viestin s-postitse ft.yllapito@yle.fi tai Facebookin kautta.

Linkittäminen on sallittua, kunhan se tehdään keskusteluryhmän muita periaatteita noudattaen, ja linkittäjä on itse varmistanut jakamansa linkin turvalliseksi ja asialliseksi.

Muuta huomioitavaa

Ethän lataa ryhmän Tiedostot-välilehdelle omia tiedostojasi. Jos sinulla on sisältöä, jonka koet olevan tärkeää kaikille, ota yhteyttä ylläpitoon, niin sovitaan, miten asiassa edetään.

Jos haluat tehdä ryhmän sisällä jonkinlaista tutkimusta tai pyytää aidosti kommentteja ja kokemuksia omaan sisältöösi liittyen, toimi näin:

Kysy ylläpidolta lupa toimintaasi, ja toimi vasta luvan saatuasi. Tee asiastasi selkeä keskustelunaloitus, jossa kerrot mitä olet tekemässä ja mihin käytät saamiasi vastauksia, jotta kenellekään ei jää epäselväksi, mihin on vastaamassa.

Kaikki ryhmästä poimittu sisältö, jota käytetään tavalla tai toisella väärin, johtaa väärinkäyttäjän erottamiseen ryhmästä ja tarvittaessa ilmoitukseen eteenpäin. Eli jos ryhmästä esimerkiksi poimitaan luvatta sisältöä tutkimuksiin tai opinnäytetöihin, asiasta ilmoitetaan kyseistä työtä ohjaavalle taholle.