Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Putinin kosto

Kaksiosainen amerikkalaisdokumentti selvittää, pyrkivätkö venäläiset vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.
Presidentti Vladimir Putin. Kaksiosainen amerikkalaisdokumentti selvittää, pyrkivätkö venäläiset vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Vladimir Putin,Yle TV1,Ulkolinja: Putinin kosto

TV1 torstaisin 11. - 18.1.2018 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkoisin n. klo 23.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Yhdysvallat oli valitsemassa maalle uutta presidenttiä vuonna 2016. Tiedustelupalvelut olivat hälytysvalmiudessa, kun amerikkalaiset lähtivät uurnille.

Vaalien alla CIA:n, FBI:n ja NSA:n asiantuntijoiden tavoitteena oli selvittää, pyrkikö Venäjä vaikuttamaan presidentinvaaleihin.

Tiedusteluyhteisöt jäljittivät laajaa yritystä vaikuttaa äänestäjiin. Kaiken takana uskottiin olevan presidentti Vladimir Putin.

Kaksiosainen dokumentti

Kaksiosainen amerikkalaisdokumentti (12) perustuu yli 60 asiantuntijan haastatteluihin. Joukossa on muun muassa diplomaatteja, tiedustelupalvelun edustajia, johtavia poliitikkoja ja toimittajia.

Ohjelmassa tarkastellaan Putinin valtaannousua maassa, joka pystyy kyberhyökkäyksiin niin Yhdysvalloissa kuin muualla maailmassa. Mikä on aiheuttanut Venäjän ja Yhdysvaltain välisen jännitteen ja viileät suhteet?

Dokumentin on ohjannut palkittu amerikkalaistuottaja Michael Kirk. Kirkin työryhmä on tehnyt aikaisemmin muun muassa Ulkolinja-dokumentin Clinton vastaan Trump (The Choice 2016).

Alkuna Neuvostoliiton hajoaminen?

Dokumenttisarjan ensimmäinen osa keskittyy Putinin toimintaan ja tapahtumiin, jotka ovat muovanneet hänen käsityksiään Yhdysvaltain pyrkimyksistä heikentää Venäjää. Juuret juontavat Neuvostoliiton hajoamiseen.

Toisessa osassa keskitytään vaalien aikaisiin tapahtumiin. Miten ja miksi presidentti Barack Obaman hallinto kamppaili vaaleihin sekaantumisen kanssa?

Frontline: Putin's Revenge. Käsikirjoitus: Michael Kirk ja Mike Wiser. Tuottajat: Michael Kirk, Mike Wiser, Jim Gilmore ja Philip Bennett. Tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.