Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Putinin kosto

Kaksiosainen amerikkalaisdokumentti selvittää, pyrkivätkö venäläiset vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.
Presidentti Vladimir Putin. Kaksiosainen amerikkalaisdokumentti selvittää, pyrkivätkö venäläiset vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Vladimir Putin,Yle TV1,Ulkolinja: Putinin kosto

TV1 torstaisin 11. - 18.1.2018 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkoisin n. klo 23.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Yhdysvallat oli valitsemassa maalle uutta presidenttiä vuonna 2016. Tiedustelupalvelut olivat hälytysvalmiudessa, kun amerikkalaiset lähtivät uurnille.

Vaalien alla CIA:n, FBI:n ja NSA:n asiantuntijoiden tavoitteena oli selvittää, pyrkikö Venäjä vaikuttamaan presidentinvaaleihin.

Tiedusteluyhteisöt jäljittivät laajaa yritystä vaikuttaa äänestäjiin. Kaiken takana uskottiin olevan presidentti Vladimir Putin.

Kaksiosainen dokumentti

Kaksiosainen amerikkalaisdokumentti (12) perustuu yli 60 asiantuntijan haastatteluihin. Joukossa on muun muassa diplomaatteja, tiedustelupalvelun edustajia, johtavia poliitikkoja ja toimittajia.

Ohjelmassa tarkastellaan Putinin valtaannousua maassa, joka pystyy kyberhyökkäyksiin niin Yhdysvalloissa kuin muualla maailmassa. Mikä on aiheuttanut Venäjän ja Yhdysvaltain välisen jännitteen ja viileät suhteet?

Dokumentin on ohjannut palkittu amerikkalaistuottaja Michael Kirk. Kirkin työryhmä on tehnyt aikaisemmin muun muassa Ulkolinja-dokumentin Clinton vastaan Trump (The Choice 2016).

Alkuna Neuvostoliiton hajoaminen?

Dokumenttisarjan ensimmäinen osa keskittyy Putinin toimintaan ja tapahtumiin, jotka ovat muovanneet hänen käsityksiään Yhdysvaltain pyrkimyksistä heikentää Venäjää. Juuret juontavat Neuvostoliiton hajoamiseen.

Toisessa osassa keskitytään vaalien aikaisiin tapahtumiin. Miten ja miksi presidentti Barack Obaman hallinto kamppaili vaaleihin sekaantumisen kanssa?

Frontline: Putin's Revenge. Käsikirjoitus: Michael Kirk ja Mike Wiser. Tuottajat: Michael Kirk, Mike Wiser, Jim Gilmore ja Philip Bennett. Tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2017.

Keskustele