Hyppää pääsisältöön

Hard Sun: tuomiopäivän trilleri Lutherin luojalta

Etsivät maailmanlopun etkoilla! Rikossarjojen ja laatudraaman ystävien ei kannata ohittaa kivikovaa BBC-uutuutta, joka nähdään Kakkosella ja Yle Areenassa torstaisin. Kuusiosainen avauskausi julkaistiin Isossa-Britanniassa 6. tammikuuta, joten ensimmäinen jakso esitetään Suomessa vain viiden päivän viiveellä.

Millaista olisi toimia poliisina tai ylipäätään elää, jos tietäisi, että maailman päättymiseen on enää viisi vuotta aikaa? Puhumattakaan sitä, että osa virallisista tahoista haluaisi pimittää koko asian ja tehdä selvää kaikista niistä, jotka ovat saaneet salaisuuden haltuunsa.

Tästä asetelmasta kiihdyttää vauhtiin tuliterä brittitrilleri, David Bowien Five Years -kappaleesta alkuperäisen inspiraationsa ammentanut Hard Sun.

Sarjan takana on huippuluokan käsikirjoittaja-showrunner Neil Cross (s. 1969), jonka aiempi, suorastaan kieroutuneen synkkä rikossarja Luther nauttii kulttimainetta myös Suomessa.

Hard Sunin avausjaksossa on enemmän juonenkäänteitä kuin monissa kokonaisissa sarjoissa. Kunnianhimoisessa konseptissa on ytyä, ja kun maailman johtajat vertailevat tosielämässäkin ydinasenappiensa kokoja, myös apokalyptinen angsti tuntuu ajankohtaiselta.― Rebecca Nicholson, The Guardian

Hard Sunin näyttämö on nykypäivän Lontoo ja päähenkilöitä poliisit Charlie Hicks (Jim Sturgess) ja Elaine Renko (Agyness Deyn). Heillä molemmilla on luurankoja kaapissa, mutta voimat pitää yhdistää tuhon uhatessa.

Erittäin tyylikkäästi ja taidolla tehty Hard Sun on kansainvälisestikin ajateltuna iso tv-tapaus, kenties jopa tuleva merkkipaalu. Myös ensimmäiset arviot ovat olleet kiittäviä siitä huolimatta, että jotkut pitävät Crossin ja kumppaneiden äärimmilleen viritettyä kerrontaa myös melko sarjakuvamaisena.

Joka tapauksessa monet merkit viittaavat siihen, että tällä trillerikyydillä on potentiaalia sykähdyttää jopa kaikkeen tottuneita nykykatsojia!

Lisää ohjelmasta

Keskustele

Yle TV2