Hyppää pääsisältöön

Reijo Jylhä uskoo, että lumetonkin pääkaupunkiseutu tuottaa paljon hiihtäjiä

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä Puoli seiskan studiossa
Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä jäi koukkuun liikuntaan ja urheiluun jo pikkupoikana Halsualla. Vieroitusoireet näkyvät selvästi, jos juoksulenkki jää väliin. Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä Puoli seiskan studiossa Kuva: Matti Toivonen/YLE Reijo Jylhä,Suomen Hiihtoliitto,päävalmentaja

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä uskoo, että lumettomuudesta kärsivä pääkaupunkiseutu tuottaa jatkossakin hyviä hiihtäjiä.
– Espoon Hiihtoseuralla on tällä hetkellä eniten juniorihiihtäjiä. Täällähän väkeä on eniten.

Suomen kilpahiihtäjien kärjellä on tilaisuus näyttää kuntonsa olympialaisia varten viikonlopun SM-hiihdoissa. Vihoviimeinen näytön paikka on ensi viikon maailmancupin kisassa Slovenian Planicassa.

Jylhä luottaa siihen, että kaikki hiihtäjät ovat hyvässä kunnossa, mutta korostaa oikeaa ajoitusta.

– Olympialaisiin lähtevät ne, jotka parhaiten osaavat säätää rasituksen ja palautumisen lakia.

Jylhä ei ota paineita Pyeongchangin talviolympialaisista.

– En ole kova poika jännittämään. Olen päässyt jo pitkälle, ja ikä on myös omiaan suojelemaan jännitykseltä.

Katso päävalmentaja Reijo Jylhän koko vierailu Puoli seiskassa tästä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.