Hyppää pääsisältöön

Ylen ohjelmille huimat yksitoista Kultainen Venla -palkintoa

Myrskyn jälkeen -sarja. Kuvassa vasemmalta: Gunnar Sonck (Allu Tuppurainen), Jarkko Larsson (Mikko Roiha), Rauni Kolehmainen (Kaarina Hazard), Kimmo Oinonen (Aimo Räsänen), Kai Saarela (Henry Hanikka) ja Tuija Åström (Anna-Elina Lyytikäinen).
Myrskyn jälkeen -sarja. Kuvassa vasemmalta: Gunnar Sonck (Allu Tuppurainen), Jarkko Larsson (Mikko Roiha), Rauni Kolehmainen (Kaarina Hazard), Kimmo Oinonen (Aimo Räsänen), Kai Saarela (Henry Hanikka) ja Tuija Åström (Anna-Elina Lyytikäinen). Kuva: Yle Kuvapalvelu. Myrskyn jälkeen

Ylen kestosuosikit ja rohkeat uutuudet kahmivat Kultaisia Venloja, kun vuoden 2017 parhaat kotimaiset ohjelmat ja esiintyjät palkittiin. Myrskyn jälkeen oli paras kolmessa kategoriassa ja Eränkävijät voitti yleisöäänestyksen vuoden parhaana tv-ohjelmana.

Yle TV1 -kanavan Myrskyn jälkeen palkittiin parhaana draamasarjana. Sarjan ohjaaja Leea Klemola palkittiin vuoden parhaana ohjaajana sekä yhdessä Kaarina Hazardin kanssa vuoden parhaana käsikirjoittajana. Sarjan on tuottanut Elokuvayhtiö Aamu.

Monet Ylen kestosuosikeista palkittiin jälleen: SuomiLOVE jo neljättä kertaa peräkkäin parhaana musiikkiviihdeohjelmana. Sarjan ovat ohjanneet sekä käsikirjoittaneet Aleksi Sariola ja Olli Salonen sekä studio-osuudet on ohjannut Jan-Aslak Leino. Yle TV1 -kanavalla esitetyn ohjelman musiikista vastaavat kotimaisia eturivin artistit sekä LOVEband, johtajanaan Ako Kiiski. Ohjelmaa juontavat Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi. Tuotanto: Warner Bros. International Television Production Finland Oy.

Yle TV2 -kanavalla esitetty Docventures sai jälleen parhaan keskustelu- ja asiaohjelmasarjan palkinnon. Tunna Milonoffin ja Riku Rantalan luotsaama sarja on palkittu aiemmin myös vuosina 2013 ja 2014. Tuotanto: Gimmeyawallet Productions.

Parhaan komedia- ja sketsiohjelman pystin vei jo toisen kerran Jukka Lindströmin isännöimä Noin viikon uutiset. Yle TV2 -kanavalla esitetyn sarjan käsikirjoituksesta vastasivat Jukka Lindström sekä Anders Helenius, Yasir Gaily, Tomi Haustola, Iikka Kivi, Jenni Poranen ja Janne Zareff. Tuotanto: Yle Kulttuuri ja viihde.

Yle TV2 -kanavan dokumentaarinen viihdeohjelma Sohvaperunat sai toisen kerran peräkkäin vuoden parhaan viihdeohjelman palkinnon. Sarjan on tuottanut Endemol Shine Finland Oy.

Myös Ylen uudet, rohkeat lanseeraukset keräsivät Venla-patsaita: Yle Asian tuottama Jenny+ sai parhaan lifestyleohjelman palkinnon. Yle TV2:ssa esitetty ohjelmasarja otti avoimesti keskusteluun aiheet ja asiat, joista yleensä puhutaan vain läheisen ystävän kanssa.

Seurantarealitysarjan palkinnon saanut Elossa 24h seurasi ainutlaatuisella tavalla terveydenhuollon arkea eri puolilla Suomea. Sarja esitettiin Yle TV1:ssä ja sen on tuottanut ITV Studios Finland.

Yle Areenassa ja Yle TV2 -kanavalla esitetty Nörtti: Dragonslayer666 voitti vuoden parhaan lasten- ja nuortenohjelman palkinnon. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Aleksi Delikouras ja sen on tuottanut Ylelle Dionysos Films.

Yleisö äänesti parhaan tv-ohjelman ja tv-esiintyjän.Ylivoimaisilla äänimäärillä parhaaksi tv-ohjelmaksi valittiin Eränkävijät. Sarjassa seurataan neljän eränkävijän tarinaa metsästyksen ja kalastuksen parissa eri puolilla Suomea. Tekeillä on myös sarjan kolmas tuotantokausi, joka nähdään TV1:ssä ensi syksynä. Eränkävijöiden ensimmäinen tuotantokausi on myyty jo 30 maahan, muun muassa Moldovaan, Madagaskarille ja Monacoon. Ylen tilaaman sarjan on tuottanut oululainen tuotantoyhtiö NTRNZ Media.

Yleisöäänestyksessä annettiin kaikkiaan 80 000 ääntä.

Televisioakatemia Ry:n järjestämässä Kultainen Venla -kilpailussa alan ammattilaiset ja televisiokatsojat valitsevat vuoden menestyneimmät kotimaiset ohjelmat ja esiintyjät. Voittajat palkittiin 12.1.2018 Suomen Kansallisoopperassa pidetyssä gaalassa ja tilaisuus televisioitiin suorana lähteyksenä Yle TV2 -kanavalla.