Hyppää pääsisältöön

Elsa Saisio ja Mikko 'Peltsi' Peltola viikon hittiä etsimässä

Mikko 'Peltsi' Peltola, Elsa Saisio ja Pekka Laine seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä
Mikko 'Peltsi' Peltola, Elsa Saisio ja Pekka Laine seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä Kuva: Yle/Tarja Närhi Mikko Peltola,Elsa Saisio,Pekka Tapani Laine,Levylautakunta

Tulkinnan voimaa ja räjähtävää energiaa odottivat uutuuslevyiltä viikon vieraat, uutta Kaikki oikein -elokuvaa tähdittävä näyttelijä Elsa Saisio ja tv-tähti, Lappia tunnetuksi tekevä Mikko 'Peltsi' Peltola sekä musiikkitoimittaja Pekka Laine.

Tulos ja kommentteja

1. Billy Raffoul: Difficult 24 pistettä

(Billy Raffoul - Maureen McDonald)

Elsa: Biisi kokonaisuutena toimi hyvin, se luotti itseensä, oli luonteva. Laulusoudi jotenkin rehellistä ja aitoa, ei päälleliimattua tunnetta. Tukevaa menoa, tuohon pulssiin lähti keho luontevasti mukaan. 9 p
Peltsi: Alussa olin ihan että 'blaah', perustavaraa muodikkaalla käheällä äänellä. Mutta sitten kertosäkeessä tulin onnelliseksi, se hieno tauko oli niin ylväs hetki, että sen jälkeen kaikki muukin alkoi kuulostaa paljon paremmalta. 8 p
Pekka: Perus poppia, ammattilaiset varmaan asialla. Lähti kuitenkin hyvällä kiihkolla käyntiin. Ovela tuotanto, mielenkiintoinen - kun tänä päivänä on niin helppoa laittaa kaiken maailman kikkoja biiseihin, niin tässä se huipennus olikin hiljaisuus. 7 p

2. Veera Maria: Maailman rumin päivä 20 pistettä

(Veera Korvenkari)

Elsa: Tätä oli kiva kuunnella. Tekstissä erityinen näkökulma jätetyksi tulemiseen ja suhteen arvoon. Sanat tuli tässä voimakkaasti esille. Mietin tässä tulkitsijan näkökulmasta, että miten lauletaan huippukohta 'maailman rumin päivä' - siinä olisi voinut olla enemmän rujoutta. 7 p
Peltsi: Jännä näkökulma eroon oli tässä tekstissä. Minäkin olisin kaivannut siihen kliimaksiin rujouden ilmaisuun tai jonkun kovemman soittimen soundin. Ihan kaunista musiikkia. 6 p
Pekka: Tekstissä esillä suhteen mönkään menon kaikki kasvot, tuli jännästi koko ajan lisää näkökulmaa, teksti toimi ja tarina eteni. Musiikissa staattisesti tasaisen vauhdin meininki. 7 p

3. Judas Priest: Lihtning Strike 18 pistettä

(Robert Halford - Glenn Tipton - Richie Faulkner)

Elsa: Tämä on musiikkia, jota en ollenkaan kuuntele, en siis tiedä onko tämä lajissaan hyvää vai huonoa. Sanat menee ihan ohi tässä lajissa ja varmaan hyvä niin. Mutta olihan tässä tykkienergiaa, ihan vertaansa vailla. 6 p
Peltsi: Aika jykevästi yhtä paahtoa koko ajan. Tätä kuunnellessa on pakko liikkua, sopii vaikka kuntosalille, antaa energiaa. Sanoilla ei tässä ollut mitään merkitystä. Energian purkuun ihan täydellistä. 7 p
Pekka: Tämä kuulluu siihen musiikin lajiin, johon tunnesiteen pitää syntyä jo lapsena, ei aikuisena enää oikein syty. Oon kyllä oppinut arvostamaan tätä lajia, siinä on oikeasti arvoa bändeillä ja soittamisella. 5 p

4. Mia: Kotiin päin 16 pistettä

(Mia Kavasto - Mikko Kierikki - Aino Krohn)

Elsa: Kuuntelin mielenkiinnolla ja mielelläni. Jänniä efektejä sovituksessa. Laulaja voisi tykittää enemmän nousukohdissa. Tarinasta en kyllä saanut kiinni, se vähän hautautui. 7 p
Peltsi: Tämä voisi pyöriä kotimaisen elokuvan lopputekstien taustalla. Tuo mielenkiintoinen rumpukuvio pelasti vähän. Mulle tällainen kihnutusmusiikki on kyllä vaikeaa, jäi nihkeä olo. 4 p
Pekka: Jotain sympaattista tässä oli, hyvin perinteinen kipale omassa laatikossaan, mutta mukana sitten moderneja musiikillisia efektejä. Hirveesti sydänverta siinä vuodatettiin, ehkä yritettiin liikaa sisällyttää yhteen kappaleeseen. 5 p

5. Juha Tapio: Sydän jota rakastan 13 pistettä

(Juha Tapio)

Elsa: Mittakaavan käsittely jännä tekstissä, tultiin linnunradalta ihmisen sisälle asti. Jotain kömpelöä tässä tekstissä kuitenkin oli. Tällaista yleistä iskelmäsanoitusta, jota en paljoa tajua. 4 p
Peltsi: Tässä kertosäkeessä jotenkin aitoa suomalaisen iskelmän kaihoa. Tietyssä tilanteessa sopisi varmaan täysin tunnelmaan ja kuuntelisin helposti. 6 p
Pekka: Ammatillisesti kutsun tätä reaalimusiikiksi, jota tehdään arjen käyttömusiikiksi. Jäin jumiin tuohon tekstin ilmaisuun, että rakastaa sydäntä. Eihän sisäelintä rakasteta... 3 p

5. Kari Peitsamo: Soita rumpuja 13 pistettä

(Kari Peitsamo)

Elsa: Kai tää oli vitsi? Toivottavasti ironiaa. Mut jos on vitsi, niin siihen pitäisi heittää jossain vaiheessa se toinen kulma ja tähän sitä ei odotuksestani huolimatta tullut. Jäi yksiulotteiseksi. 3 p
Peltsi: Jossain kohdalla huomasin hymyileväni, ja sehän on hyvä asia. Hauska kertakuulemalta, mutta ei mene pitkäkestoiseen kuunteluun. 5 p
Pekka: Että tällaisessa taidemuodossa pystyy raivaamaan itselleen täysin oman tonttinsa, on se arvostettavaa. Tässä mentiin urpouden ja nerouden rajamailla, mutta lopussa valitettavasti kääntyi urpouden puolelle. Hymyni hyytyi loppua kohti. 5 p

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua