Hyppää pääsisältöön

Historia: Francon salamurhayritykset

Espanjan diktaattori Francisco Franco selvisi yli kahdestakymmenestä salamurhan yrityksestä.
Francisco Franco hallitsi väkivaltaisesti Espanjaa lähes 40 vuoden ajan. Espanjan diktaattori Francisco Franco selvisi yli kahdestakymmenestä salamurhan yrityksestä. Francisco Franco,Yle TV1,Historia: Francon salamurhayritykset

TV1 maanantaina 15.1.2018 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaina 20.1. klo 8.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Espanjan diktaattorina 1939 - 1975 hallinnut Francisco Franco piti itseään johtajana, Jumalan armosta, ja läntisen maailman puolustajana kommunismia vastaan. Hän oli myös Hitlerin liittolainen.

Julmista otteistaan tunnettu diktaattori selvisi yli kahdestakymmenestä salamurhan yrityksestä. Henkilökohtainen turvallisuus oli Francolle pakkomielle.

Saksalainen dokumentti selvittää, keitä salamurhaa yrittäneet hyökkääjät olivat, mitkä olivat heidän motiivinsa ja miten lähelle he pääsivät tavoitettaan.

Attentate auf Franco – Widerstand gegen einen Diktator. Assassinating Franco – Resistance Against A dictator. Ohjaus: Daniel Guthmann ja Joachim Palutzki. Tuotanto: New Docs, Saksa, 2016.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.