Hyppää pääsisältöön

Patrik Sjöbergin taakka – korkeushyppylegenda työstää lapsuutensa traumaa

Dokumentissa seurataan Patrik Sjöbergin ja hänen terapeuttinsa keskusteluja.
Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg on yksi Ruotsin suurimmista urheilusankareista. Dokumentissa seurataan Patrik Sjöbergin ja hänen terapeuttinsa keskusteluja. Yle TV1,Patrik Sjöberg,Dokumenttiprojekti: patrik Sjöbergin taakka

TV1 torstaina 17.1.2019 klo 23.15 - 00.15, Areenassa

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg oli 1980- ja 1990-luvuilla maailman menestyneimpiä urheilijoita. Hän voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja.

Sjöberg kantoi 35 vuoden ajan salaisuutta, joka varjosti koko hänen elämäänsä ja josta hän on uskaltanut puhua vasta aikuisena. Hän joutui lapsena suomalaisen isäpuolensa ja valmentajansa Viljo Nousiaisen hyväksikäyttämäksi.

Useita vuosia kestänyt seksuaalinen hyväksikäyttö oli alkanut, kun Sjöberg oli vasta 11-vuotias. Nyt yli 40 vuotta tapahtuneen jälkeen Sjöberg on alkanut työstää lapsuutensa traumaa psykoterapiassa.

Thomas Reckmanin ohjaamassa koskettavassa dokumentissa seurataan Sjöbergin ja hänen terapeuttinsa, psykologi Rebecka Malmin välisiä keskusteluja.

Patrik Sjöberg i terapi. Patrik Sjöberg – Journey Of A World Champion. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele