Hyppää pääsisältöön

Patrik Sjöbergin taakka – korkeushyppylegenda työstää lapsuutensa traumaa

Dokumentissa seurataan Patrik Sjöbergin ja hänen terapeuttinsa keskusteluja.
Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg on yksi Ruotsin suurimmista urheilusankareista. Dokumentissa seurataan Patrik Sjöbergin ja hänen terapeuttinsa keskusteluja. Yle TV1,Patrik Sjöberg,Dokumenttiprojekti: patrik Sjöbergin taakka

TV1 torstaina 17.1.2019 klo 23.15 - 00.15, Areenassa

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg oli 1980- ja 1990-luvuilla maailman menestyneimpiä urheilijoita. Hän voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja.

Sjöberg kantoi 35 vuoden ajan salaisuutta, joka varjosti koko hänen elämäänsä ja josta hän on uskaltanut puhua vasta aikuisena. Hän joutui lapsena suomalaisen isäpuolensa ja valmentajansa Viljo Nousiaisen hyväksikäyttämäksi.

Useita vuosia kestänyt seksuaalinen hyväksikäyttö oli alkanut, kun Sjöberg oli vasta 11-vuotias. Nyt yli 40 vuotta tapahtuneen jälkeen Sjöberg on alkanut työstää lapsuutensa traumaa psykoterapiassa.

Thomas Reckmanin ohjaamassa koskettavassa dokumentissa seurataan Sjöbergin ja hänen terapeuttinsa, psykologi Rebecka Malmin välisiä keskusteluja.

Patrik Sjöberg i terapi. Patrik Sjöberg – Journey Of A World Champion. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.