Hyppää pääsisältöön

Ylen toimittaja Marko Hietikolle Topeliuspriset-journalistipalkinto

Marko Hietikko kuvassa.
Marko Hietikko kuvassa. Kuva: Yle journalismi,Topelius-palkinto,marko hietikko

Svenska Ylessä tutkivan journalismin parissa työskentelevä toimittaja Marko Hietikko on palkittu kattavista tiedoistaan ja Euroopan kasvavaa oikeistopopulismia käsittelevistä reportaaseistaan.

“Tutkiva journalismi on mielestäni tärkeää, sillä informaatiotulva ei ole koskaan ollut yhtä suurta. Tuntuu erityisen hyvältä, kun syvälle menevä tutkiva journalismi huomioidaan ja palkitaan tällä tavoin”, Marko Hietikko sanoo.

Vuoden 2018 Topeliusprisetin palkintoperusteissa mainitaan, että Marko Hietikolla on suuri ja perusteellinen tietomäärä väkivaltaisista ääriliikkeistä ja niiden yhteyksistä ympäröivään yhteiskuntaan. Lisäksi Hietikon laajat kontaktiverkostot eri tutkijoihin ja ääriliikkeitä käsitteleviin medioihin ovat johtaneet tärkeisiin ja syväluotaaviin raportteihin oikeistopopulismista ja uusnatsismin noususta Euroopassa.

Svenska folkskolans vänner ja suomenruotsalaisten journalistien järjestö Finlands Svenska Publicistförbund myöntävät Topeliuspriset-palkinnon vuosittain. Palkinnolla ne haluavat antaa tunnustusta tämän päivän ruotsinkieliselle journalisimille ja samalla tuoda esiin Zacharias Topeliuksen merkittävää journalistista uraa. Palkintosumma on 7 500 euroa.

Palkinto jaettiin Topeliuksen syntymäpäivänä 14. tammikuuta Topeliusfestivaalin yhteydessä Uusikaarlepyyssä.