Hyppää pääsisältöön

Sigridistä odotetaan yhtä tulevaisuuden tähdistä – tähän tulokkaaseen kiinnittyy huomio juuri nyt

Sigrid ponnisti ihmisten tietoisuuteen vasta alle vuosi sitten Don’t Kill My Vibe -kappaleellaan. Jo nyt hänestä odotetaan Lorden kaltaista tähteä.

Promokuva

Sigrid ura on viimeisen vuoden aikana lähtenyt kohti nousukiitoa.

Norjalaisesta rannikkokaupungista kotoisin olevaa laulajaa viedään kovaa vauhtia maailmalle. Hänestä odotetaan yhtä tulevaisuuden suurta nimeä, joka jättää oman jälkensä popmusiikkiin.

Artisti valittiin BBC Sound of 2018 -listauksessa vuoden kiinnostavimmaksi artistiksi. Myös Alma selvitti tiensä listauksen 15 artistin joukkoon.

Listalla esitellään tulevan vuoden mielenkiintoisimpia tulokkaita. Aiemmin listauksen kärkipäähän ovat nousseet esimerkiksi Adele, Ellie Goulding ja Sam Smith.

Sigridin musiikki on tyyliltään elektronista poppia, joka keinuu marginaalin ja valtavirran välillä. Tunnusomaista kappaleille ovat jylhät ja tunnepitoiset kertosäkeet, jotka vyöryvät voimalla.

Hänen läpimurtokappalettaan Don’t Kill My Vibe voi luonnehtia pop-anthemiksi, joka rakentuu mahtipontisen kertosäkeen ympärille. Kyse on voimakappaleesta sanan todellisessa merkityksessä.

Vaikka Don’t Kill My Vibe alkaa rauhallisesti James Blaken tai Bon Iverin kaltaista indie-elektroa mukaillen, loppua kohti se kasvaa täysin toisenlaisiin mittasuhteisiin.

Kiinnostavinta kappaleessa on sen kertosäe, johon latautuu valtava jännite. Rauhassa rakentuva kappale purkautuu patarumpujen pauhatessa ja Sigridin äänen särkyessä sirpaleiksi.

“You love to tear me down, you pick me apart. Then build me up like I depend on you”, Sigrid laulaa. Inspiraatioksi kappaleelle hän on kertonut olleen huonosti sujunut studiosessio, jonka aikana vanhemmat mieskollegat olivat vähätelleet ja arvostelleet nuorta laulajaa.

Koko studiosession jälkeinen turhautuminen kanavoituu kappaleeseen. Sigrid julistaa, että hän kyllä pärjää omillaankin.

You think you're so important to me, don't you?
Don't kill my vibe

Monipuolinen biisinkirjoittaja tuo mieleen Lorden

Sigrid on osoittanut, että hänessä on muutakin kuin pelkkää mahtipontista pop-vyörytystä.

Sigrid on erinomainen biisinkirjoittaja, joka osaa ladata teksteihinsä paljon tunnetta. Häntä on usein verrattu esimerkiksi Lordeen, joka itse kertonut pitävänsä Don’t Kill My Vibe -kappaleesta.

Lorden ja Sigridin kappaleissa on paljon samankaltaisuutta. Erityisesti heitä yhdistää tapa, miten molempien laulajien musiikki seilaa valtavirran ja marginaalin välisessä aallokossa.

Toisaalta molempien kappaleet koostuvat hetkellisistä väläyksistä nuoren aikuisen elämästä ja mielenmaisemasta.

Esimerkiksi Strangers-kappaleen teksteissä Sigrid käsittelee sitä, miten ihmisillä on taipumus esittää itsensä parhaassa mahdollisessa valossa, vaikka se perustuisikin valheeseen.

When the curtain drops
Our touch is just a touch
Not like in the movies
Our story's after the end

Samanhenkistä sosiaalisessa paineessa elämisen raadollisuutta Lorde käsittelee Liability-kappaleella. Biisissä Lorde kertoo siitä, miten kokee tulleensa taakaksi läheisilleen ollessaan artisti.

Ääni, joka saa ihon kananlihalle

Sen lisäksi, että Sigrid on taitava kirjoittaja, hänellä on myös hyvin monipuolinen ja mieleenpainuva ääni. Ennen kaikkea hän on todella taitava laulaja.

Saman kappaleen aikana laulaja pystyy viemään äänensä repivästä ja tunnepitoisesta rosoisuudesta tyynnyttävään ja silkinpehmeään sointiin.

Sigridin äänessä on myös syvää sielukkuutta, joka pääsee oikeuksiinsa erityisesti silloin, kun hän esiintyy akustisesti. Esimerkiksi laulajan esiintymisessä Nobel-gaalassa viime vuonna on jopa taianomainen tunnelma.

Viimeisen vuoden aikana häntä on kuitenkin lähdetty viemään Norjan idyllisistä maisemista maailmalle.

Monet kansainväliset mediat BBC:n ohella ovat nimenneet Sigridin yhdeksi niistä artisteista, jonka tekemisiin on syytä kiinnittää huomiota vuonna 2018. Viimeisimpänä hänet on listaukseensa nostanut Billboard.

Sigridin on julkaisemassa debyyttialbuminsa tämän vuoden aikana. Kun se julkaistaan, on syytä olla hereillä.