Hyppää pääsisältöön

Ella Kannisen tuorepasta – "Ruoanlaitto on minulle tapa osoittaa rakkautta"

Toimittaja Ella Kanninen
Toimittaja Ella Kanninen Kuva: Yle/Jussi Nahkuri Ella Kanninen

Toimittaja Ella Kanninen lupasi opettaa Puoli seitsemän -ohjelman Susanna Laineelle hyvän ja helpon tuorepastareseptin. Siitäkin huolimatta, ettei itse koe olevansa lainkaan hyvä kokki.

Ellan mielestä kokkaminen on työlästä, mutta hän on huomannut että muut tulevat hyvästä ja itse tehdystä ruoasta onnelliseksi. Siksi hän kokkaa, vaikka välillä laiskottaakin eikä ehtisi miettiä eikä etsiä reseptejä.

– Ruoanlaitto on minulle tapa osoittaa rakkautta ja välittämistä perhettäni ja ystäviäni kohtaan.

Ruoanlaitto on minulle tapa osoittaa rakkautta ja välittämistä perhettäni ja ystäviäni kohtaan

– Ostan kyllä usein valmista lasagnea tai paistovalmiita lihapullia.

Vaikka Ella Kanninen ei mikään intohimoinen kokki olekaan, kertoo hän oppineensa kymmenen Italian-vuotensa aikana ruoasta ja raaka-aineista valtavasti.

Tuorepasta

500 g vehnäjauhoja
200g durumjauhoja
5 munaa ja tilkka vettä
1 tl oliiviöljyä

Tee jauhoista keko ja sen keskelle kolo. Riko munat koloon ja sekoita ne haarukalla hiljalleen jauhojen sekaan. Lisää tilkka vettä, jos taikina vaikuttaa liian kuivalta, sekä yksi teelusikallinen oliiviöljyä. Kun ainekset on sekoitettu, työstä taikina käsin kimmoisaksi palloksi. Taikinan kimmoisuus ja sitko ovat tärkeitä raviolien onnistumisen kannalta, eli taikinaa pitää vaivata.

Anna taikinan levätä puoli tuntia muovikelmuun käärittynä. Kun taikina on levännyt, kauli se neliömäiseksi levyksi. Kaulimiseen tarvitaan yllättävän paljon hartiavoimaa, jotta taikinasta saa tasaisen.

Kun taikina on kaulittu, ota leikkuri ja leikkaa taikinasta neliönmuotoisia kappaleita. Kostuta neliön reunat kevyesti vedellä sivellen. Asettele teelusikallinen täytettä neliön keskelle. Sulje reunat ja painele nyytti tiiviiksi paketiksi.

Kirjasta: Ella – Kotona Italiassa

Ellan näet uutuussarjassa Ellan matkassa: Etelä-Italia Yle Teemalla 24.1.2018 kello 21.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän