Hyppää pääsisältöön

Kohti Emma Gaalaa: Saako Evelina ensimmäisen Emmansa? Kisa Vuoden naissolisti -palkinnosta käydään tulokkaan ja konkareiden välillä

YleX paneutuu kerran viikossa yhteen kiinnostavaan Emma Gaala -aiheeseen. Juttusarjassa spekuloidaan gaalan ehdokkaita ja kategorioita.

Evelina // Kuva: Juuli Aschan/YleX

Vuoden naissolistiksi ovat tänä vuonna ehdolla Emma Gaalassa Evelina, Janna, Jenni Vartiainen ja Laura Voutilainen. Viime vuosina kyseisen palkinnon ovat saaneet Vesala, Sanni, Kaija Koo, Anna Puu, Chisu ja Jenni Vartiainen.

Käydään tämän vuoden ehdokkaat tarkemmin läpi ja analysoidaan sitten kunkin artistin voittomahdollisuuksia.

Evelina

Evelina on noussut parissa vuodessa yhdeksi Suomen seuratuimmaksi artistiksi. Viime vuonna julkaistut sinkut Kylmii väreitä, Tornado ja Katri Helena ovat striimanneet yli 13 miljoonaa kertaa. Evelina osaa tehdä striimihittejä, jotka vetoavat erityisesti nuoreen kohderyhmään. Laulaja on myös poikkeuksellisen suosittu Instagramissa, jossa hänellä on 145 000 seuraajaa. Evelina on keikkaillut ahkerasti parin vuoden aikana ympäri Suomea niin festareilla kuin klubeillakin. Evelina esiintyy myös Emma Gaalassa.

Janna

Laulaja-lauluntekijä Janna julkaisi viime vuonna kolme kultaa striimannutta kappaletta, jotka ovat Tahdon, Mitä jos ja Vaikee mut oikee, jossa fiittaa Nikke Ankara. Kaksikko esitti biisin viime kesänä myös Ruisrockissa. Parhaillaan Janna valmistautuu toisen suomenkielisen albuminsa julkaisuun. Edellinen levy julkaistiin vuonna 2014. Janna osallistui syksyllä 2017 Tähdet tähdet -ohjelmaan, josta hän tippui jo ensimmäisessä pudotuksessa.

Jenni Vartiainen

Jenni Vartiainen on 2000-luvun menestynein naisartisti Suomessa. Vartiaisen levyjä on myyty yli 350 000 kappaletta. Hän on voittanut urallaan yhdeksän Emmaa, kuuluen koko Emma-historian palkituimpiin tähtiin. Olisiko siis jo jonkun muun vuoro voittaa? Vartiainen teki paluun tammikuussa 2017 _Turvasana-_singlensä myötä. _Turvasana-_platinasinglen jälkeen laulaja julkaisi Se oikea -kultasinglen. Syksyllä Vartiainen nähtiin aiempaa avoimempana ja vapautuneempana Vain elämää -ohjelman all stars -kaudella.

Laura Voutilainen

Laura Voutilainen on julkaissut urallaan useita kulta- ja platina-albumeita. Vain elämää -sarjaakin tähdittänyt artisti tunnetaan muun muassa kappaleista Kerran, Miks ei ja En mielestäin sua saa. Viime kesäkuussa julkaistu Miks ei -levy on laulajan 13. studioalbumi. Se striimasi jo ennakkoon kultaa.

Miten gaalassa käy?

Laura Voutilainen on palkittu jo kahteen kertaan Vuoden naissolisti -Emmalla vuosina 1994 ja 1996. Jenni Vartiainen puolestaan kuuluu koko gaalan palkituimpiin artisteihin. Naissolisti-Emman hän sai vuonna 2010. Nyt voisi siis olla jo jonkun muun aika saada palkinto. Vuoden 2017 meriittien perusteella palkinto kuuluisi tästä porukasta Evelinalle, sillä Jannalle viime vuosi ei ollut poikkeuksellisen menestyksekäs.

Emma Gaalan päätuomaristoon kuuluu tänäkin vuonna joukko musiikkialan ammattilaisia. YleX:ää raadissa edustavat Uuden musiikin ohjelmien musiikkitoimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa sekä musiikkipäällikkö Tapio Hakanen. Koko raadin näet täältä.

Lisäksi kahdessa kategoriassa (Vuoden musiikkivideo ja Vuoden artisti) yleisö saa äänestää. Ohjeet löytyvät Emma Gaalan saitilta.

Eniten Emmoja ovat vuosien saatossa saaneet Nightwish, Chisu, J. Karjalainen, PMMP, Cheek, The Rasmus, HIM, Jenni Vartiainen ja JVG.

Emma Gaala järjestetään lauantaina 3. helmikuuta Espoossa.