Hyppää pääsisältöön

Testaa tunnistatko presidenttiehdokkaiden taidemaun

Artikkelikuva KulttuuriCocktailin juttuun.
Artikkelikuva KulttuuriCocktailin juttuun. Kuva: Heidi Gabrielsson KulttuuriCocktail

Presidenttiehdokkaiden kulttuurimaku sisältää yllätyksiä ja perinteisiä teoksia. Presidenttiehdokkaita koskettaneita taide-elämyksiä ovat muun muassa Händelin Messias-oratorio, Marcus Copperin veistos Seitsemän meren arkkienkeli ja Mikko Rimmisen Nenäpäivä. Perinteisempiä suosikkeja ovat Linnan Täällä pohjantähden alla -romaani, elokuvaversio Tuntemattomasta Sotilaasta sekä Kiven Seitsemän veljestä näyteltynä.

Yle Radio 1:n uusi ajankohtaisohjelma Kulttuuriykkönen esitti jokaiselle presidenttiehdokkaalle kysymyksen: Mikä yksittäinen taideteos tai kulttuurielämys on koskettanut teitä?

Testaa, osaatko yhdistää kulttuurielämyksen ja presidenttiehdokkaan!

Kun olet yhdistänyt ehdokkaat elämyksiin, klikkaa testin lopussa olevaa painiketta Tarkista kaikki.

  • Suomalaisten maakuntien miesten pukeutuminen on nyt huippumuotia

    Muodikas mies viskaa pukunsa pesukoneeseen ja verhoutuu naam

    Miestenmuoti kasvaa tällä hetkellä nopeammin kuin naisten muotibisnes. Se on saanut muotimaailman innostumaan miehistä, joille tarjotaan uusia mielikuvituksellisia värejä, mullistavia materiaaleja ja konepestäviä pukuja.

  • Katriina Huttunen: Hautausmaa on kotini

    Itsemurhan tehneen äiti käy hautausmaalla päivittäin.

    Helsingin Hietaniemessä on Suomen tunnetuin hautausmaa, joka on täynnä taidetta ja kuolleita merkkihenkilöitä. Suomentaja Katriina Huttunen käy siellä päivittäin. Hänen on pakko. Hautausmaa on hänen itsemurhan tehneen tyttärensä viimeinen leposija. Tämä essee on uskonnottoman ihmisen yritys levittää hautausmaan ilosanomaa.