Hyppää pääsisältöön

Testaa tunnistatko presidenttiehdokkaiden taidemaun

Artikkelikuva KulttuuriCocktailin juttuun.
Artikkelikuva KulttuuriCocktailin juttuun. Kuva: Heidi Gabrielsson KulttuuriCocktail

Presidenttiehdokkaiden kulttuurimaku sisältää yllätyksiä ja perinteisiä teoksia. Presidenttiehdokkaita koskettaneita taide-elämyksiä ovat muun muassa Händelin Messias-oratorio, Marcus Copperin veistos Seitsemän meren arkkienkeli ja Mikko Rimmisen Nenäpäivä. Perinteisempiä suosikkeja ovat Linnan Täällä pohjantähden alla -romaani, elokuvaversio Tuntemattomasta Sotilaasta sekä Kiven Seitsemän veljestä näyteltynä.

Yle Radio 1:n uusi ajankohtaisohjelma Kulttuuriykkönen esitti jokaiselle presidenttiehdokkaalle kysymyksen: Mikä yksittäinen taideteos tai kulttuurielämys on koskettanut teitä?

Testaa, osaatko yhdistää kulttuurielämyksen ja presidenttiehdokkaan!

Kun olet yhdistänyt ehdokkaat elämyksiin, klikkaa testin lopussa olevaa painiketta Tarkista kaikki.

 • “Kun luen tarinaa, en ole koskaan tyhmä” – tämän takia tarinat ja kiinnostavuus hallitsevat journalismia ja viestintää

  Mikä on kiinnostavaa?

  Ihmistä kiinnostavat asiat, joilla on merkitystä hänen hyvinvointinsa ja sosiaalisen asemansa kannalta. Tällaisia ovat lajin säilymiseen liittyvät seikat kuten syntymä, kuolema ja konflikti. Tällaisia ovat myös seksi, valta ja raha, jotka vaikuttavat asemaan yhteisössä. Kiinnostavuudesta ja tarinallisuudesta keskustelevat käsikirjoituksen professori Iiro Küttner, viestintäkouluttaja Marketta Rentola ja tutkijatohtori Henrik Rydenfelt.

 • Litku Klemetti innostui kiemuraisuudesta - Voiko progen ja hittibiisin yhdistää?

  Litku Klemetti soittaa varhaisprogea

  Litku Klemetin luovuus tuntuu ehtymättömältä. Uusi levy Taika tapahtuu tuntuu jo nyt potentiaaliselta Suomi-rockin klassikolta. Levy sukeltaa varhaisen progressiivisen rockin maisemiin unohtamatta tarttuvia kertosäkeitä. Kulttuuricocktailin toimittaja soitti Litkulle selvittääkseen, miten Zappa, Taiska ja Reetu mahtuvat samalle taiderocklevylle.

 • Testaa kasvien avulla mihin yhteiskuntaluokkaan kuulut

  Oletko alppiruusu vai mänty?

  Paljastaako suosikkipuusi sen, että olet keskiluokkainen? Onko lempikukkasi työttömän kukka? Pidätkö vihanneksesta, joka tekee sinusta yläluokkaisen? Tee testi, niin saat tietää yhteiskuntaluokkasi. Alle on poimittu kulttuurikasveja, joita elää ihmisen muokkaamassa ympäristössä. Jokainen kasveista kuuluu johonkin luokkaan. Rastita kustakin ryhmästä yksi suosikkikasvi.