Hyppää pääsisältöön

Testaa tunnistatko presidenttiehdokkaiden taidemaun

Artikkelikuva KulttuuriCocktailin juttuun.
Artikkelikuva KulttuuriCocktailin juttuun. Kuva: Heidi Gabrielsson KulttuuriCocktail

Presidenttiehdokkaiden kulttuurimaku sisältää yllätyksiä ja perinteisiä teoksia. Presidenttiehdokkaita koskettaneita taide-elämyksiä ovat muun muassa Händelin Messias-oratorio, Marcus Copperin veistos Seitsemän meren arkkienkeli ja Mikko Rimmisen Nenäpäivä. Perinteisempiä suosikkeja ovat Linnan Täällä pohjantähden alla -romaani, elokuvaversio Tuntemattomasta Sotilaasta sekä Kiven Seitsemän veljestä näyteltynä.

Yle Radio 1:n uusi ajankohtaisohjelma Kulttuuriykkönen esitti jokaiselle presidenttiehdokkaalle kysymyksen: Mikä yksittäinen taideteos tai kulttuurielämys on koskettanut teitä?

Testaa, osaatko yhdistää kulttuurielämyksen ja presidenttiehdokkaan!

Kun olet yhdistänyt ehdokkaat elämyksiin, klikkaa testin lopussa olevaa painiketta Tarkista kaikki.

 • Mikä tv-sarja seuraavaksi? Testaa millainen katsoja olet

  Kompassi tv-sarjaviidakkoon

  Televisiosarjat ovat aikamme suuria kertomuksia. Ihmisen aika on kuitenkin rajallista. Mikä sarja kannattaa valita? Mikä sopii minulle? Television tiiliskivet on analysoinut yli viisikymmentä laatusarjaa. Niihin perustuva testi antaa vinkkejä siitä, mitä kannattaa etsiä. Olisiko se jotain näistä?

 • Facebookissa leviää ärhäkkä virus – näin se vaikuttaa neuroottisen kulttuuritoimittajan mielenterveyteen

  Tietokonevirusten vaikutuksista neurootikkoihin

  Tämä on tunnustus. Levitimme virusta Facebookissa. Virusta pahemmiksi seurauksiksi nousivat neuroottiset huolet ja valtava häpeä. Miten on mahdollista, että kaksi itseään fiksuna pitävää kulttuuritoimittajaa avaa samana iltana videolinkiksi naamioidun viruksen Facebookissa? Koska kokemuksemme olivat niin samankaltaiset, julkaisemme kirjoituksen tuplanarsistisesti minä-muodossa.

 • Haudan partaalta kotimaisen sarjakuvan kärkeen

  Leo Kuikka on mustan huumorin mestari

  Taiteilijanimi Leo Kuikka työstää Lappeenrannassa Suomen nihilistisimpiä ja synkimpiä sarjakuvia sysimustalla huumorilla siveltynä. Aviorikoksia, masennusta, lähiöahdistusta - sekä kung-fua! Kummallista kyllä Kuikan sarjakuvien lukemisesta tulee hyvä ja valaistunut mieli!