Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat viidennen kauden Sohvaperunat!

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Iida ja Nelli, Soile ja Jorma, Iris ja Mona, Toni ja Juho, Linda ja Jani, Sanna ja Pinja. Sohvalla Eila, Minna ja Olli.
Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Iida ja Nelli, Soile ja Jorma, Iris ja Mona, Toni ja Juho, Linda ja Jani, Sanna ja Pinja. Sohvalla Eila, Minna ja Olli. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2

Toisen kerran peräkkäin Kultaisella Venlalla palkittu viihdeohjelma Sohvaperunat jatkuu. Viides tuotantokausi nähdään Kakkosella ja Yle Areenassa 2.2.2018 alkaen tutulla ohjelmapaikalla perjantaisin klo 21. Sitä ennen on luvassa myös edellisen kauden best of -jakso 26. tammikuuta. Alla esittely tulevien jaksojen uusista ja vanhoista sohviksista.

"Parasta viihdettä."

"Nämä tyypit ovat ihan mahtavia!"

"Hauska ja koukuttava."

"Ihanat tavikset valloittavat sydämet."

Sohvaperunoiden yhteydessä voi toden totta sanoa kyllä kansa tietää ilman, että vanha fraasi tuntuu edes kliseeltä. Ja helmikuussa on siis luvassa lisää. Nähdään silloin!

Uudet Sohvaperunat

Juho ja Toni (Oulu)

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Toni ja Juho, Oulu.
Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Toni ja Juho, Oulu. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Yle TV2,Sohvaperunat

Juho ja Toni ovat trukkikuskikaverukset Oulusta. Mutkattomia heppuja yhdistää paitsi sama työpaikka, myös samanlainen huumorintaju ja karaoke. Molemmat soittavat myös kitaraa. Juhon lemppareita ovat komedia- ja dokumenttiohjelmat. Toni suhtautuu ristiriitaisin tuntein Salattuihin elämiin.

Iris ja Monna (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Iris ja Monna, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Iris ja Monna, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2

Iris ja Monna ovat Helsingissä asuvat ystävykset. Yhdessä he käyvät lounailla, sauvakävelyillä, pilateksessa ja kulttuuririennoissa. Sanavalmiit, kulttuuria rakastavat leidit ovat enemmän asiaohjelmien ystäviä, mutta Iris myöntää katselevansa myös ”Alasti alttarille” –tyyppisiä ohjelmia, joista Monna taas ei niin välitä. Musiikki on erityisen lähellä molempien sydäntä ja yhdessä katsottaviin ohjelmiin kuuluvatkin erityisesti isot musiikkiohjelmat sekä Euroviisut.

Neljänneltä kaudelta jatkavat Sohvaperunat

Salli ja Teemu (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Teemu ja Salli, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Teemu ja Salli, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Sisarukset Salli ja Teemu on keskusteleva parivaljakko Helsingistä. Teemun intohimona on musiikki ja Salli harrastaa lähiöliikuntaa sekä mummovesijumppaa. Yhdessä Salli ja Teemu käyvät viikottain keikoilla. Usein sunnuntaisin sisarukset löytyvät äidin ruokapatojen ääreltä. Television ääressä Salli ja Teemu viihtyvät parhaiten komedia- ja visailuohjelmia seuraten.

Eero, Henkka, Veikko ja Åke (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Ukkiskerho eli Eero, Henkka, Åke ja Veikko, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Ukkiskerho eli Eero, Henkka, Åke ja Veikko, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Lauttasaaren seniorikodin Eero, Henkka, Veikko ja Åke edustavat laaja-alaista tietämystä vuosien kokemuksella. Televisiosta nämä herrasmiehet katselisivat mieluiten Pekkaa ja Pätkää, mutta paremman puutteessa urheilu ja ajankohtaisohjelmatkin kelpaavat. Tältä kvartetilta tulee suora ja kaunistelematon mielipide kaikkeen katsottuun.

Mici ja Maicci (Oulu)

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Mici ja Maicci, Oulu.
Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Mici ja Maicci, Oulu. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2

Oululaiset Mika eli ”Mici” ja Marja eli ”Maicci” harrastavat yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat avioparille arvokas ja ihana tapa rentoutua. Televisiosta he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia.

Tanja ja Sannis (Nousiainen)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Tanja ja Sannis, Nousiainen.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Tanja ja Sannis, Nousiainen. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Ystävykset Tanja ja Sannamari, kutsumanimeltään ”Sannis”, ovat tunteneet toisensa 14 vuotta ja he kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluu esimerkiksi mummoilu ja kotoilu. Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Usein Sanniksen ja Tanjan kainaloon sohvalle pyrkii myös Sanniksen englanninbulldoggi Elviira.

Pinja ja Sanna (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Sanna ja Pinja, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Sanna ja Pinja, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Pinja ja Sanna ovat helsinkiläiset ystävät, jotka ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia. Naiset ovat alkaneet bestiksiksi teatteriharrastuksen myötä ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin. Pinja ja Sanna laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa.

Laura, Ville, Akseli ja Aamos (Turku)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Laura, Aamos, Akseli ja Ville, Turku.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Laura, Aamos, Akseli ja Ville, Turku. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuu olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, yhdeksänvuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään.

Jari ja Sanna (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jari ja Sanna, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jari ja Sanna, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat tuttuja siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia.

Linda ja Jani (Oulu)

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Jani ja Linda, Oulu.
Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Jani ja Linda, Oulu. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Yle TV2,Sohvaperunat

Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia.

Eila, Minna ja Olli (Lohja)

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Eila, Minna ja Olli, Lohja.
Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Eila, Minna ja Olli, Lohja. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2

Eila ja Minna ovat teatteriharrastajia Lohjalta. Eila kutoo sukkia ja välttelee urheilun katsomista. Minna pitää itseään tosi-tv-friikkinä. Yhdessä he rakastavat katsoa musiikkiohjelmia ja kilpailuja. Toisinaan mukana tv:n tarjontaa on seuraamassa myös Minnan poika Olli.

Marja ja Eija (Ranua)

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Marja ja Eija, Ranua.
Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Marja ja Eija, Ranua. Kuva: Yle/Arto Rajanen Yle TV2,Sohvaperunat

Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä tv:n ääressä. Äiti ja tytär tykkäävät molemmat komeista miesjuontajista ja heitä kommentoidaankin suoraan ja ronskiin sävyyn.

Osku ja Juhani (Turku)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Osku ja Juhani (Turku).
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Osku ja Juhani (Turku). Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Turkulaiset Osku ja Juhani viihtyvät rennosti sohvalla television parissa. Heidät muistetaan erityisesti osuvista huomioista sekä viipyilevän syvällisistä keskusteluista kanavasurffailun välissä.

Jorma ja Soile (Rovaniemi)

Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Soile ja Jorma, Rovaniemi.
Sohvaperunat-sarjan viides tuotantokausi: Soile ja Jorma, Rovaniemi. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2

Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin, ja vaikka Jorma ei olekaan kaikista ohjelmista aina täysin vakuuttunut, hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti Soilen vieressä.

Jarno ja Perttu (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jarno ja Perttu (Helsinki).
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jarno ja Perttu (Helsinki). Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu asuu koiransa Benin kanssa Helsingissä. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset ja Perttu tasoittelee myrskyjä.

Iida ja Nelli (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Iida ja Nelli, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Iida ja Nelli, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Parikymppisten naisten iltoihin kuuluu paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja berliininmunkit. Iida pelkää rottia.

Sohvaperunat Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Keskustele

Yle TV2