Hyppää pääsisältöön

Ylen Urheilu-Suomi -dokumenttisarja sai Urheilukulttuurin palkinnon

sankarit
sankarit Urheilu-Suomi

Ylen Urheilu-Suomi-dokumenttisarja palkittiin 18.1. Urheilu-gaalassa Helsingissä. Palkinnon vastaanotti toimittaja Pekka Laine.

Urheilukulttuuri-palkinto on tunnustus yksittäisestä teosta tai pitkäaikaisesta työstä suomalaisen urheilukulttuurin hyväksi.

Viime vuosien kiitettyjen Rock- ja Iskelmä-Suomi -sarjojen tekijöiden 10-osainen Urheilu-Suomi kuvaa suomalaisen huippu-urheilun tarinan, jossa pääosassa ovat urheilun tähdet ja avaintodistajat.

“Se kertoo äärirajoille vievästä hulluudesta ja intohimosta niin kentällä kuin katsomossakin. Sarjaa varten on haastateltu lähes 150 urheilijaa ja urheiluvaikuttajaa, jotka valaisevat kilpaurheilun arkea ja sankaruuden kaksiteräisyyttä.”

“Sarja kertoo Suomen kehityksestä kansakuntana ja miten se näkyy suomalaisessa urheilukulttuurissa”, todetaan palkinnon perusteluissa.

Urheilu-gaalassa palkittiin suomalaisia urheilijoita ja urheiluvaikuttajia tänä vuonna jo 11. kertaa.

Marraskuussa alkanut Urheilu-Suomi on esitetty Yle Teemalla ja Yle Areenassa sekä uusintoina Yle TV2:ssa. Se on edelleen katsottavissa Yle Areenassa. Tv-ohjelman lisäksi Urheilu-Suomi -kokonaisuuteen on kuulunut viikottainen keskusteluohjelma Yle Puheella ja henkilökuvia Yle Radio Suomessa. Hankkeen verkkosisällöt löytyvät osoitteesta: yle.fi/urheilusuomi

---

Tekstin viimeisen kappaleen tietoja on täsmennetty 22.1.2018.