Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Ristitulessa: Ilta aloitti uransa suoraan jättilavoilta, mutta vielä on epäselvää, mikä on hänen oma tyylinsä

Ilta tuli yleisön tietoisuuteen Cheekin Sillat-kappaleesta. Nyt laulaja on julkaissut toisen soolokappaleensa.

Promokuva // Kuva: Viivi Huuska

Ilta on artisti, joka on saanut epätavanomaisen alun uralleen. Hän pääsi aloittamaan suoraan suomalaisen musiikin huipulta fiittaamalla Cheekin Sillat-kappaleella ja sen jälkeen vierailemalla Cheekin kiertueilla. Kaikki tämä tapahtui jo ennen levytyssopimusta Warner Musicin kanssa.

Artistin viime kesänä julkaistu debyyttisingle Koukussa on striimannut kultaa. Nyt Ilta on julkaissut toisen soolokappaleensa nimeltä Ristitulessa.

Ristitulessa on hyvin teemaltaan perinteikäs parisuhteita käsittelevä popkappale. Kappaleessa on kaksi ihmistä on toisilleen myrkyllisessä parisuhteessa, mutta eivät kuitenkaan osaa olla ilman toisiaan.

Biisi lähtee liikkeelle tilanteesta riidan jälkeen. Katkeransuloisissa sanoituksissa painitaan sen kanssa, miten aiemmin onnellinen parisuhde on muuttunut onnettomaksi. Siitä huolimatta kappaleen kertoja ei halua päästää otettaan irti.

Miks samaa sotaa käydään jo sadatta kertaa,
Ja silti aamuyöllä haluun vaan sun viereen nukahtaa

Kappale on lopulta hyvin dramaattinen, mikä palvelee Iltan kaunista ääntä. Laulajan upea ääni onkin ehdottomasti Ristitulessa-kappaleen parasta antia. Hänen äänessään on koskettavaa tunnetta, kuten Sillat-kappaleen fiitissäkin jo aiemmin on kuultu.

Kertosäkeen ylimpiin nuotteihin laulaja iskee voimalla vetäen ne kovaa ja korkealta. Vaihtelua kappaleeseen syntyy, kun väliosassa heittäydytään herkempään tunnelmaan.

Ristitulessa ei löydy suojaa,
En osaa luovuttaa, enkä halua sua satuttaa,
Ristitulessa meidän sanat tappaa,
Mä en haluu enää olla sun kaa

Kappaleen ongelma kuitenkin on, että sen on vaikea erottua laajasta popmusiikin massasta. Ristitulessa on tuttu ja turvallinen pop-paisuttelu, joka jäljittelee hyväksi todettuja kikkoja. On klubitunnelmiin kuljettava intro, on väliosan herkkä pianomelodia ja on modulaatio, joka kuullaan viimein kappaleen lopussa.

Kappaleesta kuitenkin puuttuu se viimeinen koukku, joka tekisi siitä persoonallisen ja jäisi mieleen juuri Iltan kuuloisena.

Vaikka artisti vasta käynnistää omaa uraansa, hän on jo esiintynyt esimerkiksi Bumtsibum-ohjelmassa ja Warnerin joululevyllä viimeisen vuoden aikana. Levy-yhtiön lihaksisto on asettunut artistin taakse ja pyrkii määrätietoisesti tuomaan laulajaa näkyville.

Ristitulessa-kappale jättää kuitenkin vielä kysymysmerkiksi, miltä Ilta artistina kuulostaa. Mikä on hänen tyylinsä?

Tuntuu vahvasti siltä, että soolouransa ensiaskeleita ottava Ilta vielä hakee suuntaa sille, millainen artisti hän on.

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.