Hyppää pääsisältöön

Suomalaiset rakastavat telkkaria – TV1 on katsotuin televisiokanava

Aki, Äijä, Emilia ja päivän suurimmat kalasaaliit.
Eränkävijät-sarja voitti parhaan tv-ohjelman Kultaisen Venlan. Äijä, Emilia ja Aki palaavat ruutuun, sillä sarjaan on tulossa uusi 3. kausi. Aki, Äijä, Emilia ja päivän suurimmat kalasaaliit. eränkävijät

Suomen katsotuin kanava on TV1. Se kerää 28,9 prosenttia television katseluun käytetystä ajasta. Kanava on edellisvuoteen verrattuna lisännyt katseluosuuttaan.

Television asema suomalaisperheissä pysyy vakaana ikään katsomatta.

Joka ilta television äärelle kokoontuu keskimäärin kaksi miljoonaa katsojaa, ja televisiosisällöt tavoittavat 90 prosenttia suomalaisista viikoittain.

Suorien tv-lähetysten katselu yhdessä perheen ja ystävien kanssa on kasvanut. Tällöin televisiota kokoonnutaan katselemaan ison tv-ruudun kautta.

Televisiota katsottiin vuonna 2017 Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan lähes kolme tuntia vuorokaudessa.

”TV1 tekee pitkäjänteistä työtä”

TV1:n ohjelmapäällikkö Pentti Väliahdet toteaa, että kanava on pystynyt vahvistamaan vahvuuksiaan sekä kehittämään sisältöjään ja palveluitaan suomalaisten mediakulutuksen ja kysynnän ehdoilla.

”Kanava on tehnyt vuosia pitkäjänteistä työtä ja uskonut kanavan tarjontaan ja tarjonnan maltilliseen kehittämiseen. Tutkimustulos on jo sinänsä palkinto ja osoitus siitä, että työmme on ollut oikean suuntaista. Tästä on hyvä jatkaa”, Väliahdet sanoo.

Ylen kanavat keräsivät yhteensä 43,3 prosenttia, MTV:n kanavat 23,2 prosenttia ja Nelonen Median kanavat 16,8 prosenttia koko vuorokauden katseluajasta.

Tutut tv-ohjelmat vetävät ruudun äärelle

Suurimmat katsojaluvut viime vuonna keräsivät koko kansaa yhdistävät kulttuuri- ja urheilutapahtumat, viihdetaivaan tähdet sekä television kestosuosikit.

Vuoden 2017 katsotuin ohjelma oli TV1:n itsenäisyyspäivän klo 20.30 uutislähetys, joka keräsi keskimäärin 2 793 000 katsojaa. Lähetys on samalla keskikatsojamäärällä mitattuna koko 2000-luvun katsotuin televisio-ohjelma.

Itsenäisyyspäivän vastaanoton ensimmäinen osa 6.12. keräsi 2 660 000 katsojaa ja oli toiseksi katsotuin ohjelma.

MTV3:n katsotuin ohjelma oli jääkiekon MM-kisojen Suomi–Ruotsi -välierä, joka keräsi keskimäärin 1 310 000 katsojaa. Nelosen katsotuin ohjelma oli Haluatko miljonääriksi? -ohjelman jakso, joka keräsi keskimäärin 885 000 katsojaa.

Katseluhuiput näkyivät odotetusti urheilun arvokisojen kuten Lahden MM-kisojen ja jääkiekon MM-kisojen aikana.

Netti-tv-palvelujen käyttö yleistyi

Televisiosisältöjen katselu netti-tv-palveluista yleistyi vuonna 2017. Kotimaisten netti-tv-palveluiden käynnistykset kasvoivat peräti 19 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna.

Yle Areenan katsotuin ohjelma oli norjalainen nuorisosarja Skam, jonka paras esityskerta keräsi 271 000 katsojaa.

MTV Katsomon suosituin ohjelma oli Salatut elämät, jonka paras esityskerta keräsi 134 000 katsojaa. Nelosen Ruutu-netti-tv:n katsotuin ohjelma oli Vain elämää, jonka paras esityskerta keräsi 167 000 katsojaa.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.