Hyppää pääsisältöön

Suoerämaa – tarina salaperäisestä elinympäristöstä

Kotimainen luontodokumentti kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä.
Soiden marjasato maistuu karhulle. Kotimainen luontodokumentti kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä. Yle TV1,Suoerämaa

TV1 torstaina 21.5.2020 klo 18.10 - 19.00, Areenassa

Suoluonto on metsien ja järvien ohella ainutlaatuinen ekosysteemi, josta hyötyvät suuret ja pienet eliölajit. Suoerämaa on ennen kaikkea myyttisen ja salaperäisen metsähanhen kotimaa.

Upea luontodokumentti Suoerämaa kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä, jossa pääosassa on jo uhanalaiseksi luokiteltu metsähanhi.

Kotimainen luontodokumentti kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä.
Laulujoutsen. Kotimainen luontodokumentti kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä. Yle TV1,Suoerämaa
Kotimainen luontodokumentti kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä.
Teeret soitimella. Kotimainen luontodokumentti kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä. Yle TV1,Suoerämaa
Kotimainen luontodokumentti kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä.
Metsähanhia erämaalammella. Kotimainen luontodokumentti kertoo ainutlaatuisesta suoekosysteemistä. Yle TV1,Suorerämaa

Suoerämaiden karut olosuhteet tarjoavat loistavan pesimisympäristön joutsenille, kurjille ja lukuisille kahlaajalajeille.

Lukuisat kasvilajit, kuten heinät, kortteet ja sarat tarjoavat runsaasti ravintoa erilaisille hirvieläimille.

Suon marjasadoista hyötyvät lintujen lisäksi suuret petonisäkkäät, kuten karhu. Aavat suolakeudet ovat elinehto teerensoitimille ja yksinäisen petäjän latvassa pesivälle kalasääkselle.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Marko Gola ja Kari Kemppainen. Tuotanto: Boreal Picture, Suomi, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.