Hyppää pääsisältöön

Historia: Teotihuacánin salaisuus – Ketkä rakensivat myyttisen metropolin?

Kaksi tuhatta vuotta sitten Teotihuacán oli yksi maailman suurimmista kaupungeista.
Arkeologit etsivät vastauksia muinaisen metropolin rakentajista. Kaksi tuhatta vuotta sitten Teotihuacán oli yksi maailman suurimmista kaupungeista. Kuva: clemensstocker@me.com Yle TV1

TV1 sunnuntaina 1.7.2018 klo 13.30 - 14.30
Katsottavissa Areenassa

Kaksi tuhatta vuotta sitten Teotihuacán oli yksi maailman suurimmista kaupungeista. Muutaman sata vuotta myöhemmin se oli täysin autioitunut.

Myyttisen metropolin rakentajista tiedetään vain vähän. Sadan vuoden arkeologisissa tutkimuksissa Teotihuacánista ei ole koskaan löydetty hallitsijan hautaa.

Kuka rakensi tuon loistokkaan kaupungin ja sen kolme valtavaa pyramidia Meksikon keskiosaan? Miksi mahtava kansa katosi jälkiä jättämättä?

Dokumentti etsii vastauksia syvältä maan alta.

Ohjelma matkustaa Amerikan ensimmäisen megakaupungin alle rakennettuun salaperäiseen maailmaan. Tutkijat löytävät vastauksia kokonaisen sivilisaation alkuperää koskeviin kysymyksiin.

Teotihuacán´s Lost Kings. Tuotanto: ZDF, Saksa 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran tammikuussa 2018.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.