Hyppää pääsisältöön

Rakenna soitin -miitti Musiikkitalossa -ilmoittautumisohjeet täällä

Tekstimuotoinen kutsu Soitinrakennus-tapahtumaan
Tekstimuotoinen kutsu Soitinrakennus-tapahtumaan Kuva: Heidi Gabrielsson/YLE soittimet,Kitarat,puutyöt,soitinrakennus

Ilmoittautuminen on tarpeen vain, jos haluat esitellä rakentamasi soittimen. Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan katsojina ilman ilmoittautumista.

Haluaisitko esitellä rakentamasi soittimen? Ilmoittaudu mukaan KulttuuriCocktailin järjestämään Rakenna soitin -miittiin Musiikkitaloon lauantaina 27.1.2018 klo 12-15.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä lyhyt, vapaamuotoinen sähköposti osoitteeseen jonni.roos@yle.fi. Laita mukaan kuva rakentamastasi soittimesta sekä yhteystietosi.

Voimme luvata esittelymahdollisuuden vain noin 20 henkilölle, joten vasta saatuasi meiltä vahvistusviestin mahdut mukaan varmasti.

Odota siis vahvistusta ennen kuin pakkaat soittimesi mukaan, me emme tiedä vielä kuinka moni haluaa käyttää tämän tilaisuuden. Mikäli kaikki eivät mahdu, valitsemme mukaan mahtuvat painottaen seuraavia asioita:

 1. soittimen mielenkiintoisuutta
 2. niitä soittimia, joita ei tarjota paljon
 3. hiljattain valmistunut soitin menee vanhemman soittimen edelle
 4. aikaisemmin ilmoittautuneet menevät myöhemmin ilmoittautuneen edelle

Vahvistusviestin saaneena saat käyttöösi pöytäpaikan, johon voit asettaa soittimesi esille ja kertoa siitä kiinnostuneille. Lisäksi KulttuuriCocktailin tiimi kuvaa soittimia ja haastattelee niiden tekijöitä lyhyesti.

Osalle esiteltävistä soittimista voidaan saada myös ammattimaisen soitinrakentajan tai ammattisoittajan palautetta, mahdollisuuksien mukaan.

Tilaisuus järjestetään lauantaina 27.1.2018 klo 12-15 Musiikkitalon kahvilassa, Helsingissä. Tapahtumapaikka on aivan Musiikkitalon kahvilan tuntumassa.

Huom!

Tilaisuus on tarkoitettu soitinrakentamisen harrastajille ja siitä kiinnostuneille yksityishenkilöille. Tässä tapahtumassa ei markkinoida yritystoimintaa tai mainosteta soitinrakennuspalveluita. Esittelypöydillä ei saa olla kaupallisia tunnuksia. Poikkeuksena soittimessa kiinteästi olevat tunnukset ja logot. Soittimen rakentaja esiintyy omalla nimellään eikä esimerkiksi yrityksen nimellä.

Jokainen vastaa oman soittimensa vartioinnista tilaisuuden aikana itse. Yle ei vakuuta soittimia esittelijöiden puolesta, eikä korvaa niille mahdollisesti tapahtuvia vahinkoja.

Jos soitin on äänekäs, sen demoamisesta äänen kera on sovittava tapauskohtaisesti. Esimerkiksi, jos haluat demota sähkökitarasi ääntä, tuo mukanasi kuulokkeilla varustettu vahvistin.

Soittimen esitteleminen on maksutonta, mutta siitä ei myöskään makseta korvausta.

Tilaisuudessa kuvataan TV-kalustolla materiaalia Yle KulttuuriCocktailin Rakenna soitin -sarjan käyttöön. Mikäli et halua tulla kuvatuksi, mainitse asiasta ilmoittautumisessasi.

Jos ilmoittaudut mukaan, sitoudut olemaan soittiminesi paikalla klo 11.30 - 15 välisen ajan.

 • Onko onnellisuuden tavoittelu turhanpäiväistä ja omissa tunteissa vellominen itsekeskeistä?

  Onko yksilökeskeisyys vienyt meidät kauemmas toisistamme?

  Onnellisuuden ajatellaan olevan jokaisen omalla vastuulla. Mutta mihin se johtaa? KulttuuriCocktail kutsui kaksi taiteilijaa, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Akse Petterssonin sekä laulaja-lauluntekijä Yonan, puhumaan tunteista, itsekeskeisyydestä ja taiteesta. Elämme yksilökeskeisessä kulttuurissa, jota syytetään usein myös itsekeskeisyydestä.

 • Aivoverenvuoto ei lopettanut sarjakuvataiteilijan luomistyötä

  Realistista sarjakuvaa rohkeasti omasta elämästä

  Tamperelainen sarjakuvapiirtäjä Tiitu Takalo on kehittänyt jännittävän reseptin tekemiselleen. Sarjakuva loikkaa omasta rakastumisesta ja kodin remontoimisesta Tampereen historiaan ja kuluttamisen ideologiaan. Takalo ei myöskään kaihda kertoa omasta vakavasta sairastumisestaan ja masennuksestaan.

 • Onko suomalainen kirjallisuus maailmankirjallisuutta?

  Kääntäjä on kirjallisuuden elävä silta

  Kirjailijat ympäri maailmaa saapuvat Helsinkiin. Kahden päivän ajan he ovat keskellämme – maailma tihentyy ympärillemme. Mutta kuinka kansainvälistä suomalainen kirjallisuus on? Ulkomailla kiertävä kirjailija ja kääntäjäpariskunta vastaavat. Parhaat tarinat kiinnostavat ja puhuttelevat kaiken maailman ihmisiä. Se on pitänyt Laura Lindstedtin kiireisenä.