Hyppää pääsisältöön

Oscar-gaala 2018 suorana Teemalla

90. Oscar-gaala juhlallisuuksineen nähdään maaliskuussa 2018 Teemalla suorana lähetyksenä.

Elokuva-alan merkittävin juhla ja palkintotilaisuus – Oscar-gaala – nähdään jo viidennen kerran Teemalla. Suora lähetys Hollywoodista esitetään televisiossa sunnuntain 4.3. ja maanantain 5.3. välisenä yönä. Tänä vuonna suorat lähetykset nähdään myös Areenassa. Gaala uusitaan suomeksi tekstitettynä maanantai-iltana. Gaalaviikonloppuna Teeman ohjelmistossa on myös Oscar-palkittuja elokuvia West Side Storysta Amyyn.

Punaisesta matosta pääsee nauttimaan 4.3. ja 5.3. välisenä yönä klo 1.30 alkaen. Näyttelijä Pihla Viitala ja elokuva-asiantuntija Anna Möttölä kommentoivat tähtivieraiden saapumista. Kello kolmelta alkaa suora lähetys Oscar-gaalasta. Juontajana toimii jo tuttuun tapaan näyttelijä-koomikko Jimmy Kimmel. Suomeksi lähetystä kommentoivat. toimittaja J.P. Pulkkinen ja Anna Möttölä. Suoriin lähetyksiin on saatavissa myös ruotsinkielinen selostus, josta vastaavat Nicke Aldén ja Silja Sahlgren-Fodstad.

Tänäkin vuonna Teema toivottaa kaikki maamme Oscar-fanit tervetulleiksi suoran lähetyksen pariin ja osallistumaan virkeään yökeskusteluun myös Twitterissä ja Facebookissa tunnisteella #Oscarit.

Lähetykset sekä gaalasta että punaiselta matolta esitetään uudelleen suomeksi tekstitettyinä Teemalla maanantai-iltana 5.3. klo 20.00 alkaen – gaala ensin, punainen matto sen jälkeen. Lähetykset ovat katsottavissa Areenassa 7 päivän ajan.

Oscarien viralliset kotisivut

Gaalaviikonlopun koko ohjelmisto Teemalla:

to 1.3. klo 21.00 Kino Klassikko: West Side Story (12) Areenassa 7 päivää
(USA 1961) Peräti kymmenen Oscarin klassikkomusikaali siirtää Romeon ja Julian tarinan New Yorkin nuorisojengien maailmaan. Ohjaus: Jerome Robbins, Robert Wise. Pääosissa: Natalie Wood, Richard Beymer, Rita Moreno.

pe 2.3. klo 21.00 Kuninkaan puhe (S) Areenassa 14 päivää
(The King's Speech, 2010) Neljän Oscarin elokuvassa valtaistuimelle yllättäen noussut kuningas etsii puheterapeutin apua. Pääosissa: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce, Michael Gambon, Derek Jacobi.

la 3.3. klo 12.00 Hän rakasti elämää (12) Areenassa vain suorana
(Lust for Life, USA 1956) Elämäkertaelokuva Vincent Van Goghista, joka jatkuvasti koki epäonnistumisia, loi hienoa taidetta ja myi vain yhden maalauksen elinaikanaan. Ohjaus: Vincente Minnelli. Pääosissa: Kirk Douglas, Anthony Quinn. Anthony Quinn sai Oscarin Gauguinin roolista.

la 3.3. Teemalauantai: Oscar-voittajia
Valmistaudumme vuoden 2018 Oscar-gaalaan katsomalla kaksi viime vuosien komeimpiin kuuluvaa Oscar-elokuvaa. Asif Kapadian ohjaama Amy voitti parhaan dokumenttielokuvan Oscariin 2016. Paolo Sorrentinon Suuri kauneus sai parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin 2014.
klo 20.00 Amy (12) Areenassa 30 päivää
(Britannia 2015) Arkistomateriaaleista taitavasti koottu, sydäntäraastava elokuva kertoo poikkeuksellisen lahjakkaasta laulajasta Amy Winehousesta (1983–2011), joka kuoli alkoholimyrkytykseen 27-vuotiaana. Kaikkien aikojen menestyneimpiin dokumenttielokuviin kuuluvan Oscar-voittajan ohjasi Asif Kapadia.
klo 22.00 Suuri kauneus (12) Areenassa 14 päivää
(La grande bellezza, Italia 2013) Pökerryttävän kaunis mutta kriittinen rakkaudentunnustus Roomalle. Sekä Oscarin että Euroopan elokuvapalkinnon voittanut Suuri kauneus vie katsojat päättymättömiin bileisiin ihanan elämän, taiteen, juhlinnan ja rappion keskelle. Pääosassa Toni Servillo. Ohjaus Paolo Sorrentino.

su 4.3. klo 12.00 I am not Your Negro Areenassa 90 päivää
Kirjailija James Baldwin tuskin aavisti uutta kirjaa ideoidessaan, että 30 vuotta myöhemmin hänen raakileeksi jääneestä teoksestaan syntyisi ylistetty dokumenttielokuva ja iskevä rotuerottelun kritiikki. Dokumentti oli vuonna 2017 Oscar-ehdokkaana.

Oscar-gaala ja punainen matto 4.–5.3.

Ohjelmat Areenassa 7 päivää

yöllä
01.30 Punainen matto, selostettuna suomeksi ja ruotsiksi
03.00 Oscar-gaala

ma 5.3.
20.00 Oscar-gaala, kooste, tekstitettynä suomeksi
23.00 Punainen matto, kooste, tekstitettynä suomeksi

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa