Hyppää pääsisältöön

Prisma: Totuus sähkötupakasta – Apua riippuvuuteen vai uusi tapa koukuttua nikotiiniin?

Auttaako sähkötupakka pääsemään irti tupakasta, vai onko se vain uusi tapa koukuttua nikotiiniin?
Brittilääkäri Michael Mosley tutkii sähkötupakan vaikutuksia. Auttaako sähkötupakka pääsemään irti tupakasta, vai onko se vain uusi tapa koukuttua nikotiiniin? Kuva: BBC 2016 Yle TV1,Prisma: Totuus sähkötupakasta

TV1 keskiviikkona 24.1.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 27.1. klo 14.05 ja tiistaina 30.1. klo 00.10
Yle Areenassa 14 päivää

Auttaako sähkötupakka pääsemään irti tupakasta, vai onko se vain uusi tapa koukuttua nikotiiniin?

Brittilääkäri Michael Mosley tapaa asiantuntijoita, jotka suhtautuvat alati yleistyvään laitteeseen ja sen vaikutuksiin ristiriitaisesti.

Michael kokeilee sähkötupakkaa kuukauden ajan sen vaikutusten tutkimiseksi. Ei mitenkään helppo tehtävä, sillä Michael ei itse tupakoi.

Mitä tuorein tutkimustieto kertoo sähkötupakan vaikutuksista käyttäjiin? Pitkäaikaisvaikutuksia ei vielä tunneta, mutta miten sähkötupakka vaikuttaa sivullisiin?

Horizon: E-Cigarettes: Miracle Or Menace. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.